Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Θοδωράκης: Συγκρουόμαστε για το μέλλον των παιδιών μας

Η Ελλάδα κινδυνεύει, αυτό το χειμώνα να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν, όπως το καλοκαίρι κινδύνευσε την ευρωζώνη, κάτι που θα είναι εξίσου επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.

theodorakis-moschovisi

«Θεωρούμε ότι είναι πρωτεύον εθνικό ζήτημα η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού γι’ αυτό ακριβώς γίναμε το πρώτο κόμμα, που έθεσε δέκα συγκεκριμένες προτάσεις, για το μείζον αυτό θέμα».

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού, το βράδυ της Δευτέρας (01/02), με Θέμα: «Οι Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, μέλος της επιτροπής εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και συντόνισε Γιώργος Τσιτσιλιάνος, συντονιστής του Τομέα Αμυνας.

Μίλησαν, επίσης, ο υποναύαρχος Γιώργος Σάγος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ο Παναγιώτης Αγερίδης Διευθυντή Ποιοτικού ελέγχου της ΕΑΒ για την Αμυντική Βιομηχανία.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού «η Ελλάδα κινδυνεύει, αυτό το χειμώνα να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν, όπως το καλοκαίρι κινδύνευσε την ευρωζώνη, κάτι που θα είναι εξίσου επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Γιατί δεν είναι αυτό το απερίσκεπτο που άκουσα από έναν συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι »τι έγινε αν αντικαταστήσουμε τις ταυτότητες με τα διαβατήρια’»”.

«Η Σέγκεν», ανέφερε, «είναι κάτι παραπάνω από την ελευθερία κίνησης των προσώπων, είναι ελευθερία κίνησης που αφορά τα εμπορεύματα. Και τέλος πάντων θέσουμε την Ελλάδα σε κίνδυνο σε σχέση με τη Σέγκεν, η οικονομία θα δεχτεί ένα τελευταίο πλήγμα».

Στη συνέχεια ο Στ. Θεοδωράκης υπενθύμισε τις προτάσεις του Ποταμιού για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου και του είπε ότι πρόκειται για το πρώτο θέμα στην ατζέντα των εθνικών θεμάτων.

Και συνέχισε: «Του είπα συνοπτικά ότι στο μέλλον πρέπει να αποφύγουμε δύο εικόνες: Την εικόνα με τα παιδιά, τους ανθρώπους που πνίγονται στο Αιγαίο και τη δεύτερη εικόνα η οποία μας πλησιάζει με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένους στη χώρα μας.

»Και την κάνω τη διευκρίνιση, μιλώ για μετανάστες. Γιατί οι πρόσφυγες θέλουν να αναζητήσουν και πρέπει να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη και μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, αλλά η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να θρέψει και να δώσει δουλειά για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες απ’ όλες τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής».

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο ίδιος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, είπε ότι το Ποτάμι προσπαθεί να τις δει έξω από τα στερεότυπα με τις μίζες:

«Πρέπει να πολεμάμε αυτή τη στιγμή μία λάθος πολιτική από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά είμαστε και υποχρεωμένοι να ετοιμάζουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς όφελος των πολλών».

Συνεχάρη, δε, τα μέλη του Τομέα Άμυνας για τη δουλειά τους και τόνισε ότι «η χώρα δεν θα πάει μπροστά αν παραμείνουμε όλοι σε κάποιες γενικότητες. Στο Ποτάμι δυο χρόνια τώρα, τολμάμε συγκρουόμαστε. Προτείνουμε διορθώνουμε και νομίζω ότι αν αυτό το ακολουθήσουν και άλλα κόμματα θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις

Στην τοποθέτηση του ο συντονιστής Άμυνας Γιώργος Τσιτσιλιάνος, αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αναδιοργάνωσης της αμυντικής βιομηχανίας λόγω της γεωπολιτικής θέσης που έχει Ελλάδα, με στόχο την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, περιέγραψε το γεγονός ότι η αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα θα μπορούσε να διασφαλίσει έσοδα αλλά και συνάλλαγμα και θέσεις εργασίας, κάτι που δεν συμβαίνει.

Στη συνέχεια μίλησε ο υποναύαρχος Γιώργος Σάγος, που περιέγραψε τα δομικά προβλήματα των ενόπλων δυνάμεων και τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια υπερκομματική εθνική στρατηγική και πολιτική στο χώρο της Άμυνας, ενώ υπέβαλε και σειρά προτάσεων του Ποταμιού, όπως η μόνιμη θεσμοθέτηση θέσης υφυπουργού Άμυνας, τριετής θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ η θεσμοθέτηση της αξιοκρατίας στις ένοπλες δυνάμεις και η κατάργηση των “ρουσφετολογικών” τοποθετήσεων των στρατεύσιμων.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Παναγιώτης Αγερίδης, διευθυντής ποιοτικού ελέγχου της ΕΑΒ για την Αμυντική Βιομηχανία, τονίζοντας τη δύσκολη θέση της ελληνικής αμυντική βιομηχανίας, καθώς έχει μειωθεί δραστικά το προσωπικό, ενώ έχει βρεθεί και στο στόχαστρο της τρόικας.

Η εκδήλωση έγινε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου και παρέστησαν επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας Γιώργος Ταφίλλης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Νταβρής, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, οι βουλευτές του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και Γρηγόρης Ψαριανός και ο επικεφαλής του Τομέα Δικαιοσύνης Βασίλης Μαρκής.

(Visited 1 times, 1 visits today)