Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Thomas Cook: «’Ομηροι» στη Σκιάθο οι τουρίστες – Ακόμη περιμένουν επαναπατρισμό

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για εκατοντάδες Βρετανούς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο νησί της Σκιάθου, ύστερα από την άτακτη χρεοκοπία της εταιρείας Thomas Cook, η οποία έχει συγκλονίσει τον τουριστικό κόσμο της Ευρώπης.

Παρότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλοι οι τουρίστες έπρεπε να έχουν επαναπατριστεί, πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώνονται από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, περίπου εξακόσιοι Βρετανοί βρίσκονται ακόμα στο νησί της Μαγνησίας, «όμηροι» μίας θλιβερής κατάστασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αλέκο Ευσταθίου, το πρόβλημα εντοπίζεται στις κινήσεις των Βρετανών, οι οποίοι στέλνουν λίστες διακοσίων ατόμων για επαναπατρισμό, αλλά τα αεροσκάφη που προσγειώνονται για τη μεταφορά των επιβατών στο αεροδρόμιο του νησιού είναι μόλις… εκατό θέσεων!

Αποτέλεσμα είναι η απίστευτη ταλαιπωρία των τουριστών, οι οποίοι επιστρέφουν μετά από αρκετές ώρες αναμονής ξανά στα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούν μέχρι να τελειώσει ο εφιάλτης τους!

Αύριο Παρασκευή και την προσεχή Κυριακή πρόκειται να μεταφερθούν και οι τελευταίοι επιβάτες με αερσοκάφη, ώστε να έχει επαναπατριστεί και ο τελευταίος επισκέπτης της υπό πτώχευση εταιρείας.

Μεγάλη «τρύπα» έχει δημιουργηθεί όμως στις κρατήσεις των ξενοδοχείων για τη θερινή περίοδο του 2020, αφού τόσο ο Δήμος Σκιάθου, όσο και η Ένωση Ξενοδόχων κάνουν ενέργειες προκειμένου να καλυφθεί το μεγάλο κενό που θα αφήσει πίσω της η Thomas Cook.

«Ένα κομμάτι θα καλυφθεί από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες. Κάνουμε δραματική προσπάθεια για τη νέα χρονιά. Εξασφαλίσαμε κάποιες πτήσεις, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από τον τελικό στόχο» λέει στο TheNewspaper.gr ο Αλέκος Ευσταθίου, αντιπρόσωπος της Thomas Cook σε Β. Σποράδες και Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει γίνει ένα δυνατό deal με tour operator που διαθέτει και στόλο δικών του αεροσκαφών από το Ηνωμένο Βασίλειο για πτήσεις από και προς το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ. Μία πτήση ακόμα έχει ήδη συμφωνηθεί για το Μπέργκεν της Νορβηγίας με μικρά αεροπλάνα των 120 θέσεων.

Παράλληλα ο τουριστικός οργανισμός TUI θα καλύψει ένα μέρος του κενού της Αγγλικής εταιρείας που πτώσευσε, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει συμφωνία με αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους για μεταφορά επιβατώμν από την Βρετανία.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναπληρωθούν οι πτήσεις της Thomas Cook. Δεν ήταν απλά ένας tour operator, αλλά και μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία» επισημαίνει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το θέμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By