Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Θρίλερ με τον βαρύτατο οπλισμό στην Αλεξανδρούπολη

Κατασχέθηκαν περισσότερες από 240.000 σφαίρες, τέσσερα τυφέκια και 18 πυροβόλα όπλα

alexandroupoli1

Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη, όπου οι αρχές εντόπισαν δύο οχήματα με βαρύ οπλισμό και προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων.

Κατασχέθηκαν περισσότερες από 240.000 σφαίρες, τέσσερα τυφέκια και 18 πυροβόλα όπλα. Συνελήφθησαν τρεις Βρετανοί Ιρακινής καταγωγής σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της αστυνομίας και του λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις δύο υπηρεσίες δείχνουν ότι τα τρια άτομα στα τροχόσπιτα με τα οποία μετακινούνταν είχαν κρύψει ένα κανονικό οπλοστάσιο.

Αρχικά συνελήφθησαν δύο Βρετανοί ηλικίας 35 και 36 ετών το απόγευμα του Σαββάτου έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Η σύλληψη από τους λιμενικούς έγινε με τη συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καθώς οι δύο Βρετανοί είχαν μπει από καιρό στο στόχαστρο των αρχών.

alexandroupoli2

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενώ αρχικά οι δύο φέρονταν να είναι φανατικοί ισλαμιστές χωρίς να έχουν καταγραφει σε κάποια βάση δεδομένων ως τζιχαντιστές, το τελευταίο σενάριο τους θέλει να είναι Κούρδοι που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ. Όσο για τον 40χρονο υποστηρίζει ότι είναι Κούρδος και εκτιμάται ότι μετέφερε οπλισμό για τους συμπατριώτες του που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Στο τροχόσπιτο των δύο πρώτων συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας,
  •  είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm),
  • δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).
  • την κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν τετρακόσια δύο ευρώ και εβδομήντα λεπτά (402,70), ογδόντα (80) δολάρια ΗΠΑ, δύο χιλιάδες σαράντα (2.040) λίρες Τουρκίας, δέκα χιλιάδες (10.000) δηνάρια Ιράκ και δύο (02) κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν εννιακόσια σαράντα ένα (941) ευρώ και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθη και ο τρίτος Βρετανός ιρακινής καταγωγής στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου καθώς είχε κρύψει σε ειδικές κρύπτες στο τροχόσπιτο με τις γερμανικές πινακίδες τον οπλισμό που κατασχέθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία από το τροχόσπιτο του 40χρονου κατασχέθηκαν:

  • 200.000 φυσίγγια, διαμετρήματος 22 χιλιοστών
  • 4 τυφέκια μάρκας Walther
  • 8 διόπτρες
  • διάφορα χρηματικά ποσά

 alexandroupoli4 alexandroupoli5 alexandroupoli6 alexandroupoli7 alexandroupoli8 alexandroupoli9 alexandroupoli10

(Visited 1 times, 1 visits today)
By