Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Θρήνος στο σχολείο των 16 μαθητών της μοιραίας πτήσης

Τα παιδιά, 15 ετών, είχαν πάει στην Βαρκελώνη με πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών

germa mathites

Θρήνος επικρατεί στο σχολείο των 16 μαθητών και δύο συνοδών τους καθηγητών που επέβαιναν  στο τραγικό αεροπλάνο της Germanwings που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

Στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι αδικοχαμένοι μαθητές, στην πόλη Χάλτερν της Γερμανίας, όλοι είναι σοκαρισμένοι από την αδόκητο θάνατο των 16 μικρών παιδιών και των δύο καθηγητών τους.

germa mathites1

Ο διευθυντής του Γυμνασίου Γιόζεφ Κένινγκ έκανε λόγο για την πιο μαύρη μέρα στην ιστορία για την πόλη του.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπόντο Κλίμπελ δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά οι ζωές 16 παιδιών μόλις 15 ετών, όλοι τους μαθητές που επέστρεφαν από πρόγραμμα ανταλλαγής στην Ισπανία.

germa mathites3

Οι 16 Γερμανοί έφηβοι είχαν περάσει μία εβδομάδα κοντά στη Βαρκελώνη μαζί με δύο καθηγητές τους στο πλαίσιο σχολικής ανταλλαγής και είναι μεταξύ των επιβατών του Airbus A320 που συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις.

«Δεκαέξι παιδιά και δύο καθηγητές ήταν εκεί εδώ και μία εβδομάδα. Είναι παιδιά που πηγαίνουν στην πρώτη λυκείου, ηλικίας περίπου 15 ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ισπανός καθηγητής Λίναρς ντελ Βάλες. «Έφυγαν σήμερα το πρωί», και «κάποιοι από τους καθηγητές τους εδώ γνωρίζουν την ώρα, τον αριθμό της πτήσης και το όνομα της εταιρείας», πρόσθεσε.

germa mathites2

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και άλλες ιστορίες ανθρώπων όμως που κατάφεραν να σώθουν μη επιλέγοντας την συγκεκριμένη πτήση την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, μία ομάδα ποδοσφαίρου από τη Σουηδία τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο αεροσκάφος. Η ομάδα Dalkurd FF από την Borlaenge της κεντρικής Σουηδίας επρόκειτο να ταξιδέψει με το Airbus A320.

germa mathites4
Μόλις όμως τα μέλη της ομάδας έφτασαν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, επέλεξαν να αλλάξουν την πτήση για να «γλυτώσουν» κάποιες επιπλέον ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ…

Έτσι, «μοιράστηκαν» και επιβιβάστηκαν σε τρία διαφορετικά αεροσκάφη που πετούσαν μέσω Ζυρίχης και Μονάχου για να φτάσουν στη Σουηδία, απορρίπτοντας την μοιραία πτήση της Germanwings και γλυτώνοντας έτσι την ίδια τους τη ζωή.

germa omada

(Visited 1 times, 1 visits today)
By