Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Τι ακριβώς συνέβη στο Μανχάταν με τον Νίκο Παππά και τους δύο μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους

Η περίεργη, προκλητική και ανόητη υπόθεση με την παρακολούθηση του υπουργού Επικρατείας

1fe7e7cd9c64a6c28a29755511bdb935Περίεργη, προκλητική και συνάμα ανόητη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η υπόθεση με την παρακολούθηση του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά από δύο δημοσιογράφους, μόνιμους ανταποκριτές τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και εφημερίδων και ενός περιοδικού στη Νέα Υόρκη. Στην αμερικανική μεγαλόπολη δύο δημοσιογράφοι, οι Θάνος Δημάδης (του Alpha, της Εφημερίδας των Συντακτών, του The Toc και του Periodistas) και Δημ. Σουλτογιάννης (του Star) κατηγορήθηκαν ότι πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά και παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος θα περνούσε ένα Σαββατοκύριακο με «λευκή ατζέντα» στο Μανχάταν, περιμένοντας την άφιξη στη Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.
Ο κ. Δημάδης γνωστό μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και από τους «προωθημένους» συντάκτες του Δ. Κοντομηνά (παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήρθε από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και έγινε για ένα διάστημα υπεύθυνος του πολιτικού ρεπορτάζ), διατηρούσε και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Λάκη Λαζόπουλο, φωτογραφήθηκε με τον κ. Τσίπρα σε προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη (τότε που πήγε για το Ιδρυμα Κλίντον με την Γιάννα Αγγελοπούλου) και συνεργάζεται εδώ και καιρό με την Εφημερίδα των Συντακτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν λόγω εφημερίδα γνωστή για τις όχι και τόσες καλές σχέσεις που έχει με τον υπουργό Επικρατείας (λέγεται ότι έχει παράπονα διότι δεν δίνει κρατική διαφήμιση), καταχώνιασε την είδηση στις μέσα σελίδες (σελίδα 8 στα «Πολιτικά Παρασκήνια») με τίτλο «Πλήρης αποδοκιμασία από την Εφ.Συν». Το δε Periodista έγραψε ολόκληρο άρθρο στο οποίο σημειώνει ότι διαφωνεί με τις πρακτικές που ακολούθησαν οι δύο δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζει τον τρόπο που ενήργησαν ως «πρακτικές παπαράτσι» και αφαίρεσε τη στήλη που είχε δημιουργηθεί δόξη και τιμή για να υποδέχεται τα άρθρα του Θάνου Δημάδη. Ο δε έτερος των δημοσιογράφων, ο κ. Σουλτογιάννης έβγαλε και αυτός την selfie του αγκαλιά με τον κ. Δημάδη και τον Αλ. Τσίπρα, σε προηγούμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην αμερικανική μεγαλόπολη.
 Το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι ο εκδότης της εφημερίδας «Το Χωνί» Γ. Χριστοφορίδης, ο οποίος με την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου συνόδευε τον Νίκο Παππά στην περιπλάνησή του πέραν του Ατλαντικού για την εξεύρεση επενδυτών. Ενδιαφέρον έχει το ερώτημα τι έκαναν αυτοί οι δύο ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη και με τι έξοδα (και ποιος πλήρωνε τα έξοδα). Αλλά δεν είναι λίγα τα συριζαίικα έντυπα που έχουν παράπονα με το «Χωνί» εξαιτίας των κρατικών διαφημίσεων που δέχεται (λένε) εις βάρος τους.
Τι ακριβώς όμως είχε συμβεί; Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ από τη Νέα Υόρκη σημειώνει ότι δύο δημοσιογράφοι (δεν ανέφερε τα ονόματά τους) «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππα και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του. Δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Ελληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη».
Σύμφωνα με εκδοχή που διακινούν κυβερνητικές πηγές οι δύο δημοσιογράφοι πήγαν στο ξενοδοχεία Westing Grand Central, όπου διαμένει ο κ. Παππάς ο ένας με περούκα και γυαλιά και καπελάκι και ο άλλος με ένα περίεργο καπελάκι και ήπιαν από μία μπίρα (συνολική τιμή 20 δολάρια)  και ετοιμάζονταν να χρεώσουν ένα γεύμα πολλών δολαρίων στο δωμάτιο του κ. Παππά, υπογράφοντας  την απόδειξη ως Γ. Χριστοφορίδης. Εκείνο που φαίνεται να ενόχλησε τον σύμβουλο του κ. Παππά είναι κάποιες αναρτήσεις που εμφανίστηκαν στο Διαδύκτιο ότι την ώρα που υπάρχουν άνεργοι δημοσιογράφοι και χιλιάδες άλλοι ετοιμάζονται να χάσουν τη δουλειά τους, ο υπουργός- καναλάρχης κύριος υπαίτιος αυτής της κατάστασης περνά ένα Σαββατοκύριακο στο Μανχάταν αγοράζοντας ακριβά δώρα. Αυτό δεν μπόρεσε να το δεχθεί.
Τους δύο δημοσιογράφους εντόπισε ο κ. Χριστοφορίδης, αλλά τους εντόπισαν παράλληλα και άνδρες του FBI, όταν τους αντελήφθησαν να φωτογραφίζουν άνδρες της ασφαλείας του πρωθυπουργού που είχαν φθάσει στη Νέα Υόρκη δύο ημέρες ενωρίτερα. Ηδη τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, λόγω της έκρηξης που σημειώθηκε και το FBI, ειδοποίησε τους άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού. Βεβαίως οι δύο δημοσιογράφοι λένε ότι έκαναν τη δουλειά τους και χαρακτήρισαν «αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεώς τους». Ηθελαν να πληροφορηθούν, όπως είπαν για την δραστηριότητα και την ατζέντα των δραστηριοτήτων του κ. Παππά κάτι που ενόχλησε τον κ. Παππά. Σε λίγη ώρα αναμένεται όμως να ασκηθεί εναντίον τους δίωξη από την αστυνομία της Νέας Υόρκης για πλαστογραφία.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By