Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τι αλλάζει στο παλάτι η παραίτηση του Φιλίππου – Ποιοι θα… ζοριστούν;

Η παραίτηση του πρίγκιπα Φιλίππου από τα βασιλικά του καθήκοντα, σηματοδοτεί κάποιες αλλαγές στη ζωή των νεότερων μελών της οικογένειας. Κάποιοι θα… ζοριστούν.

Η είδηση της παραίτησης του πρίγκιπα Φιλίππου, του Ελληνα γαλαζοαίματου που αποτελεί τον σύντροφο ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ για 70 συναπτά έτη, ήταν αναμενόμενη δεδομένου ότι είναι πλέον 95 ετών. Μετά από χιλιάδες επίσημες επισκέψεις, ο πιο δραστήριος γαλαζοαίματος στον κόσμο αποφάσισε να αποσυρθεί πια από το προσκήνιο.

Reuters
Reuters

Την ίδια στιγμή η Βασίλισσα το παλάτι επιβεβαίωσε ότι η Βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί ένα πλήρες πρόγραμμα βασιλικών δεσμεύσεων, με τη βοήθεια της οικογένειάς της.

Oπως, επίσης, έγινε γνωστό, από καιρό σε καιρό, ο πρίγκιπας θα συνεχίζει να παρακολουθεί επίσημες επισκέψεις ωστόσο το πρόγραμμά του θα είναι πολύ πιο ελαφρύ.

Splash
Splash

Το αφοσιωμένο βασιλικό ζευγάρι, που θα γιορτάσει την 70ή επέτειο του γάμου του τον Νοέμβριο, δεν θα αλλάξει τρόπο ζωής, απλά η βασίλισσα δεν θα έχει πια τον Φίλιππο στο πλευρό της σε όλες τις επίσημες εξόδους της.

Για την ιστορία, πέρυσι, ο Πρίγκιπας Φίλιπ πραγματοποίησε 217 επίσημες επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, «βάζοντας τα γυαλιά» στον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ αλλά και τον Πρίγκιπα Χάρι ως ο πιο δραστήριος γαλαζοαίματος.

Reuters
Reuters

Πλέον, η μεγάλη αλλαγή που θα επέλθει στο παλάτι, είναι ότι τα βασιλικά του καθήκοντα θα περάσουν στη νέα γενιά, δηλαδή τον Γουίλιαμ, την Κέιτ και τον Χάρι.

Και πλέον η ζωή της νεότερης γενιάς γαλαζοαίματων της Αγγλίας θα πρέπει να ανταποκριθεί στην καθημερινότητα περισσότερων βασιλικών καθηκόντων.

Reuters
Reuters

Ηδη ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έχουν ανακοινώσει ότι από τον Σεπτέμβριο θα μετακομίσουν μόνιμα στο παλάτι, κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι θα αναλάβουν τις υποχρεώσεις του απελθόντος 95χρονου Φίλιππου.

Splash
Splash

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στις αρχές του έτους ο Γουίλιαμ παραιτήθηκε από τη δουλειά όπου εργαζόταν τα τελευταία 2 χρόνια για να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί με την οικογένειά του στο Λονδίνο, όπως επιβεβαίωσε το παλάτι του Κένσινγκτον.

Splash
Splash

Παράλληλα, ο πρίγκιπας Τζορτζ θα πάει στο σχολείο στο Λονδίνο αυτό το φθινόπωρο.

Reuters
Reuters
(Visited 1 times, 1 visits today)
By