Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Τι απαντά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις ελληνικές εντάσεις

«Έχουμε ενημερωθεί για την ελληνική ανακοίνωση και λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνδεθεί» με την κοινή δήλωση των ηγετών για τη Ρωσία

eurwph

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απάντησε στις ελληνικές ενστάσεις για την κοινή δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ που δημοσιεύθηκε σήμερα για την Ουκρανία.

«Έχουμε ενημερωθεί για την ελληνική ανακοίνωση και λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνδεθεί» με την κοινή δήλωση των ηγετών για τη Ρωσία, δήλωσε στην Wall Street Journal ο Preben Aamann, εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.

«Όπως πάντα όταν ετοιμάζεται μια τέτοια ανακοίνωση, διαβουλευτήκαμε με όλα τα κράτη μέλη συμπεριλαμβανομένου του αντιπροσώπου της νέας ελληνικής κυβέρνησης«, πρόσθεσε, όπως αναφέρει η WSJ.

«Η εικόνα που είχαμε ήταν ότι υπήρχε συμφωνία από όλους για την ανακοίνωση χθες το απόγευμα. Η Ελλάδα δεν προέβαλε αντιρρήσεις στο σχέδιο της ανακοίνωσης«, πρόσθεσε.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Δευτέρας και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι το γραφείο του Tusk προσφέρθηκε να τοποθετήσει μια υποσημείωση στην ανακοίνωση εξηγώντας ότι η Ελλάδα δεν έχει καλυφθεί.

«Καθώς η Ελλάδα δεν επιθυμούσε μια υποσημείωση, ήταν ξεκάθαρο από την πλευρά μας ότι μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση όπως είχε συμφωνηθεί το απόγευμα«, αναφέρει ο Aamann.

Πρόσθεσε ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας θα «έχει την ευκαιρία να εξηγήσει την ελληνική θέση» στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών την Πέμπτη για την ουκρανική κρίση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By