Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Τι αποκαλύπτει η 18χρονη σύζυγος του Ν. Ρωμανού

«Το περιστατικό του Ρωμανού ήταν μία βόμβα στα χέρια μας» δηλώνει η γιατρός του φυλακισμένου

romanos

Στο πλευρό του συζύγου της μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αποφασισμένη να σταθεί ως το τελευταίο λεπτό η 18χρονη Βιγινία, γυναίκα του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος πραγματοποιούσε πείνα επί 31 ημέρες.

Η Βιργινία βρισκόταν έξω από τον θάλαμο που νοσηλευόταν ο Νίκος Ρωμανός στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όταν ο 21χρονος απεργός πείνας ξεκινούσε και την αποχή από το νερό, αναμένοντας την τελική απόφαση Αθανασίου για τη φοίτηση του. Η νεαρή τον επισκεπτόταν όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες καθημερινά και είναι μαζί με τους γονείς του τα πιο κοντινά άτομα στα οποία επιτρεπόταν η πρόσβαση στο δωμάτιο.

Η νεαρή κοπέλα στεκόταν στο διάδρομο του νοσοκομείο όταν τη συνάντησε δημοσιογράφος της εφημερίδας «Έθνος», η οποία είχε μαζί της ένα σύντομο διάλογο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, ο «πάγος» μεταξύ των δύο έσπασε με τη δημοσιογράφο να ρωτά: «Είσαι φίλη του;» και το κορίτσι απάντησε αποφασιστικά: «Είμαι η γυναίκα του«.

Η 18χρονη κοπέλα διέψευσε πως παντρεύτηκαν για να μπορεί να τον επισκέπτεται στην φυλακή. «Παντρευτήκαμε γιατί το θέλαμε«, λέει με κατηγορηματικό τρόπο.

«Θέλω να ζήσει ο Νίκος, αλλά φοβάμαι τι θα αποφασίσουν στη Βουλή. Αν δεν βρεθεί λύση, θα συνεχίσει. Τον ξέρω, ο Νίκος είναι πολύ δυνατός. Όταν ξεκινήσει κάτι, το πάει μέχρι το τέλος» είπε η Βιργινία στη δημοσιογράφο.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο σύζυγός της έχει και αρκετές θαυμάστριες, που του έστελναν γράμματα συμπαράστασης, και του εξέφραζαν εκτός των άλλων και τον θαυμασμό τους, προκαλώντας την ενόχληση της σε συγκεκριμένα περιστατικά:

«Είναι από τις κοπέλες που γράφουν σημειώματα και γράμματα στον Νίκο. Έρχονται εδώ στο νοσοκομείο. Με φωνάζουν στην πόρτα, πάω και τα παίρνω εγώ. Και ενώ τους λέω ότι είμαι η γυναίκα του, παρ’ όλα αυτά του γράφουν«, αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να φωνάξω σε όλες ότι είναι ο άνδρας μου. Είναι δικός μου«. Η Βιργινία διάβασε το σημείωμα και το κράτησε, για να του το δώσει. Η άγνωστη κοπέλα τελείωνε το γράμμα της με δύο φράσεις: «ΝΙΚΟ ΓΕΡΑ. ΝΙΚΟ ΖΗΣΕ».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε εν τέλει βελτιωμένη την τροπολογία και ικανοποίησε το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

«Ακόμη και ο εισαγγελέας να μας έδινε εντολή δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσουμε σε δέσιμο και αναγκαστική σίτιση«, δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών–Πειραιά., η οποία κατήγγειλε παράλληλα πως «δέχθηκαν πιέσεις για να ταΐσουν τον Ρωμανό«.

«Το περιστατικό του Ρωμανού ήταν μία βόμβα στα χέρια μας» είπε και συνέχισε μιλώντας στο Mega: «Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να δέσουμε ένα άτομο γιατί αυτό για εμάς είναι βασανισμός«. Περάσαμε ένα Γολγοθά, ήμασταν από το πρωί μέχρι το βράδυ εκεί«.

«Τις τελευταίες ημέρες της απεργίας τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα ειδικά όταν ξεκίνησε την απεργία δίψας«, πρόσθεσε η κ. Παγώνη. «Ο Νίκος ομολόγησε ότι μας έχει εμπιστοσύνη και άκουγε τι του λέγαμε κάποιες στιγμές ήταν πολύ ευαίσθητος και κάποιες πολύ σκληρός«, είπε η γιατρός και πρόσθεσε με χιούμορ ότι τσακωνόντουσαν με τον Ρωμανό για τα συνδικαλιστικά.

Επίσης η κ. Παγώνη είπε γιατί οι γιατροί δεν μίλησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας του Ρωμανού. «Η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χρυσός, δεν μιλήσαμε για είκοσι ήμερες δεν είπαμε τίποτα γιατί εκείνες οι μέρες ήταν τόσο σοβαρές που έπρεπε να επικρατήσει η ιατρική σκέψη και η ιατρική δεοντολογία. Ακούστηκαν πάρα πολλά, άκουγα τι λέγανε στις ειδήσεις και μόνο το 40% ήταν πραγματικότητα και το 60% μύθος και ιστορίες«, είπεκ κ. Παγώνη.

Για τη γνωμάτευση της ψυχιατρικής ομάδας για τον Νίκο Ρωμανό, η οποία δεν είδε το φως της δημοσιότητας η κ. Παγώνη είπε ότι ο Νίκος Ρωμανός ήταν ψυχικά υγιής. «Μέχρι κάποιο σημείο μας έδινε αυτό το χαρτί η γιατρός που τον είχε αναλάβει και σε κάποιο σημείο ανέλαβε μία ομάδα. Ο Νίκος δεν ήθελε να συνεχίσει με την ομάδα αυτή. Και η ομάδα έδωσε χαρτί που έλεγε ότι ο Νίκος είναι ψυχικά υγιής«.

Ο Ρωμανός, είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ήθελε το βραχιολάκι και τόνισε ότι ο Ρωμανός θέλει να βγει από το νοσοκομείο. «Είμαι σε ένα δωμάτιο που κάνω δύο βήματα, τουλάχιστον στον Κορυδαλλό μπορώ να περπατάω«, είπε η κ. Παγώνη ότι τους εκμυστηρεύτηκε ο Νίκος Ρωμανός. Οι μερίδες που τρώει είναι σε πολύ μικρή ποσότητα και θα μείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα πρόσθεσε η γιατρός.

By