Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Τη Δευτέρα η πρόταση μομφής από ΝΔ: Από την… Κρήτη άρχισε η σύγκρουση για τον Πολάκη

Πολιτική στήριξη από τον πρωθυπουργό στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας η κοινή εμφάνιση Τσίπρα – Πολάκη στο Ρέθυμνο – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση 

Την… πρόωρη έναρξη των πολιτικών συγκρούσεων για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, σήμανε η κίνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να κάνει κοινές διακοπές μαζί του στο Ροδάκινο της Κρήτης.

Η ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει τη Δευτέρα την πρόταση μομφής κατά του υπουργού, όπως έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά η υπόθεση αναζωπυρώθηκε από χθες, με τη δημοσίευση των φωτογραφιών από το θέρετρο του νότιου Ρεθύμνου

Η κοινή εμφάνιση Τσίπρα – Πολάκη ερμηνεύτηκε και μάλλον ορθώς, ως σαφής πολιτική στήριξη από τον πρωθυπουργό στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με ξεκάθαρο μήνυμα προς την αντιπολίτευση, αλλά και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και βουλευτές του οποίου είχαν επικρίνει την επίθεση που είχε εξαπολύσει ο «αψύς Σφακιανός», κατά τον επικεφαλής της κυβέρνησης, εναντίον του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κιμπουρόπουλου. Έτσι εξηγείται και επιβεβαιώνεται πάντως γιατί ο κ. Τσίπρας θα μετατρέψει, όπως επίσης έχει διαμηνύσει, την πρόταση μομφής της ΝΔ σε διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης συνολικά για την κυβέρνησή του.

Ο κ. Μητσοτάκης σε χθεσινές δηλώσεις του έκανε λόγο για ανεξήγητη συμπεριφορά και για πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με το «δόγμα» Πολάκη.

Τόνισε χαρακτηριστικά (στον ΑΝΤ1) ότι «η κάλυψη την οποία παρέχει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη είναι μία κάλυψη παντελώς ανεξήγητη. Ο όλος πολιτικός βίος του είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω φασιστικός. Διότι ο φασισμός δεν είναι μόνο θέμα ιδεολογίας είναι και στάση ζωής και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει κανείς τους πολιτικούς αντιπάλους του».

Η βουλευτής του ΚΙΝΛΑ, Εύη Χριστοφιλοπούλο σημείωσε ότι «ο λαός μας λέει σοφά δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Ο κ. Πολάκης είναι το alter ego του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχει ανάγκη και τους τραμπουκισμούς και τους κουτσαβακισμούς και όλο το μπούλινγκ που έχει κάνει ο κ. Πολάκης πολλάκις».

Αλλά και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης διευκρίνισε ότι «δεν συναντιέμαι με τους κώδικες πολιτικής συμπεριφοράς του Παύλου Πολάκη».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι ο κ. Πολάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ σαν κομήτης. «Στις τελευταίες εκλογές εμφανίστηκε ο Πολάκης. Καταστρέφει όλη την πολιτική ζωή με τη συμπεριφορά του, με την νοοτροπία του, με αυτές τις άθλιες παρεμβάσεις του. Δεν μπορεί εύκολα ο Τσίπρας να μιμηθεί τον Πολάκη αυτό δεν εμποδίζει να είναι ούλα δόντια», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

By