Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

Τι δηλώνει ο Σαπέν για τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης που του αποδίδουν

Ο Μισέλ Σαπέν απολογήθηκε για την απρεπή συμπεριφορά του

sapen

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν προέβη στην παραδοχή ότι συμπεριφέρθηκε «απρεπώς» σε μία γυναίκα δημοσιογράφο εν μέσω της «θύελλας» που έχει ξεσπάσει στη χώρα για περιστατικά σεξισμού από άνδρες πολιτικούς.

Ο κ. Σαπέν απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, όμως απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι παρενόχλησε σεξουαλικά τη δημοσιογράφο.

Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός τον Ιανουάριο του 2015. Ο κ. Σαπέν παραδέχτηκε ότι έκανε ένα σχόλιο για την ενδυμασία της δημοσιογράφου και στη συνέχεια της έπιασε την πλάτη. Η γυναίκα στη συνέχεια εξέφρασε την ενόχλησή της και ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε συγγνώμη.

Η υπόθεση πηγάζει από ένα βιβλίο που εκδόθηκε στη Γαλλία τον προηγούμενο μήνα, όπου οι συγγραφείς δίνουν διαφορετική εκδοχή του τι συνέβη στο Νταβός. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο κ. Σαπέν έπιασε το λάστιχο της κιλότας της δημοσιογράφου όταν αυτή έσκυψε μπροστά του, λέγοντας «Α, τι έχουμε εδώ;».

Οι καταγγελίες σε βάρος του κ. Σαπέν έρχονται στον απόηχο της παραίτησης του Αναπληρωτή Προέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Ντενίς Μποπάν, ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά οκτώ υφιστάμενές του.

Ο κ. Μποπάν έχει απορρίψει τις καταγγελίες, ενώ οι εισαγγελικές Αρχές του Παρισιού έχουν αρχίσει έρευνα σε βάρος του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By