Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Τι λέει ο Βίτορ Περέϊρα για τις επιλογές του στον ημιτελικό με την ΑΕΚ

Ο Βίτορ Περέιρα δίνει απαντήσεις για τις επιλογές του στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και την άσχημη εμφάνιση του Ολυμπιακού.

pegasus_LARGE_t_1041_106480559Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports ο Πορτογάλος τεχνικός απαντά σε πολλά ερωτήματα:

Κύριε Περέιρα, λίγα 24ωρα μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όπου Ολυμπιακός είχε πολύ καλή παρουσία, η ομάδα σας δεν είχε το ίδιο ελκυστικό πρόσωπο στον πρώτο προημιτελικό με την ΑΕΚ. Τι εξήγηση δίνετε;
«Έχουμε πάρα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές. Χρειάζονται κάποιο χρόνο για να ξεκουραστούν. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Γιατί αν δεν τις κάνουμε, οι ποδοσφαιριστές θα κινδυνεύουν από τραυματισμούς. Κάναμε πολλές αλλαγές στο παιχνίδι με την ΑΕΚ σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό το κάναμε γιατί στη συνέχεια υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια. Έχουμε το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Μετά έχουμε να πάμε στην Ουκρανία και μετά να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές έπρεπε να μείνουν εκτός, να ξεκουραστούν, να αποφύγουν τραυματισμούς και να ανακάμψουν από τις προηγούμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους. Είναι φυσιολογικό όταν μπαίνουν καινούργιοι παίκτες στο παιχνίδι, επειδή δεν έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, να μην έχουν την ίδια απόδοση. Για να αποδίδεις καλά και να ανεβάζεις την απόδοσή σου πρέπει να δουλεύεις. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καθόλου χρόνου για να δουλεύουμε. Το μόνο που έχουμε είναι χρόνος για να κάνουμε αποκατάσταση από το προηγούμενο παιχνίδι μας. Τις περισσότερες προπονήσεις τις χρησιμοποιούμε για αποκατάσταση από τις προηγούμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις και όχι για να δουλέψουμε για τα επόμενα παιχνίδια. Είναι πρόβλημα τα τόσα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Και αναγκαστικά επειδή έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια, κάνουμε αυτές τις αλλαγές και κάποια από τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε».

Επίσης είδαμε πολλά λάθη, κυρίως κατά τη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα προς τη μεσαία γραμμή. Ήταν έλλειψη καθαρού μυαλού; Εσείς τι εξήγηση δίνετε;
«Κάποια λάθη μπορεί να οφείλονται σε έλλειψη συγκέντρωσης. Αλλά τα περισσότερα πιστεύω ότι οφείλονται σε κούραση. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές μας ήταν κουρασμένοι. Για αυτό το λόγο δεν μπορούσαν να σκεφθούν καθαρά. Και ούτε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Για να σκέφτεσαι καθαρά, πρέπει καταρχήν να είσαι ξεκούραστος. Αλλά πρέπει και να έχεις χρόνο να δουλέψεις. Όπως σας είπα πριν δεν έχω το χρόνο στις προπονήσεις για να δουλέψω, αλλά κυρίως για να κάνουμε αποκατάσταση και αποθεραπεία από τα προηγούμενα παιχνίδια. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις μία αμυντική γραμμή η οποία θα είναι πολύ ικανή και θα έχει ποιότητα. Όμως, για να τη διατηρήσουν θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι ξεκούραστοι και να δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις. Τώρα εμείς θα πάμε να παίξουμε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα έχει παίξει τρία παιχνίδια, ενώ εμείς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες θα έχουμε παίξει εννέα παιχνίδια. Πιστεύω ότι είναι αδύνατο να κρατήσεις ποιότητα στο παιχνίδι σου. Γιατί σε εμένα μου αρέσει μία ομάδα που θα παίζει επιθετικά και θα είναι δυνατή σε όλες τις γραμμές. Όμως, είναι αδύνατο να κρατήσεις αυτήν την ποιότητα χωρίς να έχεις χρόνο προπονείσαι, αλλά μόνο για να ξεκουράζεσαι».

Το Σάββατο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη, μία ομάδα η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία. Τι εικόνα έχετε για την ομάδα της Κρήτης;
«Αυτή τη στιγμή αυτό που με ανησυχεί είναι να παίρνουμε τις νίκες και όχι τόσο να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν με ανησυχεί τόσο να προσφέρουμε καλό θέαμα, όσο το να παίρνουμε τις νίκες και να μπορέσει η ομάδα να διατηρηθεί ψηλά, στη θέση στην οποία βρίσκεται βαθμολογικά. Γιατί πιστεύω ότι είναι αδύνατο, όπως σας είπα, να παρουσιάζουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, χωρίς να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε, από τις τόσες πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ήταν αδύνατο να παρουσιάσουμε αυτό που θέλαμε, παρόλο που απέναντί μας είχαμε μία πολύ καλή ομάδα. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα της δεύτερη κατηγορίας. Είναι μία ομάδα η οποία βρίσκεται στην ψηλότερη θέση της δεύτερης κατηγορίας και που κατά πάσα πιθανότητα θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Είναι μία ομάδα η οποία έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές, πολύ ταλαντούχους και ικανούς να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Φυσικά η ΑΕΚ δεν έχει τη δική μας ποιότητα. Για τη ρεβάνς η ΑΕΚ θα έχει πολύ χρόνο μπροστά της για να προετοιμαστεί. Θα χρησιμοποιήσει τα παιχνίδια του πρωταθλήματος για να προετοιμαστεί για εμάς. Ενώ εμείς δεν έχουμε καθόλου χρόνο για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ.  Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο, όμως, καταφέραμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που θέλαμε. Όμως, έχοντας απέναντί μας την ΑΕΚ που είναι μία καλή ομάδα και παράλληλα με τα δικά μας προβλήματα, δεν μπορέσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα η οποία παλεύει να μείνει στην κατηγορία και φυσικά θα μας δημιουργήσει προβλήματα, γιατί πιστεύουμε πως θα κλειστεί πολύ, θα παίξει ασφυκτική άμυνα και θα προσπαθήσει να μας δημιουργήσει προβλήματα με αντεπιθέσεις. Για αυτό το παιχνίδι θα χρειαστούμε πολύ υπομονή. Υπομονή θα χρειαστούν και οι φίλαθλοι μας. Θα χρειαστούμε πολύ συγκέντρωση και υπομονή για να καταφέρουμε να ανοίξουμε την άμυνα του αντιπάλου μας για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Φυσικά δε θα πρέπει να περιμένει κανείς να δει ένα ποιοτικό παιχνίδι και θέαμα σε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που θα μας απασχολήσει περισσότερο θα είναι να πάρουμε τη νίκη. Να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να διατηρηθούμε ψηλά στη βαθμολογία».

Μετά τον Εργοτέλη μπαίνετε σε ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι της περιόδου, διότι ακολουθούν συνεχόμενα ματς, με την Ντνίπρο και τον Παναθηναϊκό, τα αποτελέσματα των οποίων επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πορεία αλλά και την κούρσα του πρωταθλήματος. Είστε αισιόδοξος;
«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Και για να είμαι ειλικρινής, θέλω να είμαι και ρεαλιστής. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή το πρόγραμμά μας είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε μπροστά μας το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε, όμως, και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, τα οποία θα μας προβληματίσουν, γιατί είναι κουραστικό να έχεις τρία τόσο σημαντικά παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Δεν έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε για να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια μας. Προσπαθούμε, όμως, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε αυτοπεποίθηση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε και να διαβάσουμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας και να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με αυτόν τον τρόπο. Όπως σας είπα, στην προπόνηση δεν έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε πάρα πολύ. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, ενωμένοι σε αυτά τα παιχνίδια και να έχουμε υπομονή. Την ίδια υπομονή ζητάμε από τον κόσμο μας και να κατανοήσει ότι δεν γίνεται σε αυτήν την περίοδο να δώσουμε ποιότητα στο παιχνίδι μας. Και να ζητήσουμε από εκείνους να καταλάβουν τη δύσκολη περίοδο που περνάει η ομάδα μέσα στο Φεβρουάριο. Και να έχουν υπομονή. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς για να τα καταφέρουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Και επίσης να κατανοήσουμε ότι το σημαντικό είναι οι νίκες. Τρεις βαθμούς αξίζει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τρεις βαθμούς αξίζει και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Εμείς θέλουμε τις νίκες.

Θα ήθελα να προσθέσω και να πω κάτι. Παρόλο που δεν μιλάω ελληνικά, δε βλέπω την ελληνική τηλεόραση ούτε διαβάζω ελληνικές εφημερίδες, έχω καταλάβει και κατανοώ πως από το χθεσινό παιχνίδι οι φίλαθλοί μας -όπως και εγώ σαν φίλαθλος του Ολυμπιακού- έχουν μία απορία: γιατί δεν έβαλα μία καλύτερη ενδεκάδα, ή την ενδεκάδα που συνήθως παίζει και η οποία έπαιξε πριν από λίγες με τον ΠΑΟΚ, που είναι πιο έτοιμη και έμπειρη για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους παιχνίδια. Εγώ σαν προπονητής θέλω να δώσω την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Η απάντηση είναι ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν στα προηγούμενα παιχνίδια και δεν έπαιξαν και με την ΑΕΚ, έγινε γιατί χθες είχαν προβλήματα φυσικής κατάστασης και αντιμετώπιζαν πολύ σοβαρές δυσκολίες. Έχουμε πολύ σημαντικούς παίκτες τραυματισμένους και με προβλήματα στην αποθεραπεία τους, αλλά και κουρασμένους. Για αυτό προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε κάποιους από αυτούς και να τους αντικαταστήσουμε. Όσοι έπαιξαν χθες, κουράστηκαν πάρα πολύ. Φανταστείτε να είχα βάλει την ίδια ενδεκάδα και τους ίδιους παίκτες με τα προηγούμενα παιχνίδια, το αποτέλεσμα θα ήταν να παίζαμε για 30 λεπτά και μετά να μην είχαμε την ενέργεια για να συνεχίσουμε στο υπόλοιπο παιχνίδι. Προτιμούμε να διατηρήσουμε τους στόχους μας ανοικτούς και στις τρεις διοργανώσεις και να κάνουμε κάποιες αλλαγές, έτσι ώστε χωρίς να βγούμε εκτός στόχων, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο, ξεκουράζοντας κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που το έχουν ανάγκη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By