Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Τη νέα πτέρυγα του αεροδρομίου Ηρακλείου εγκαινίασε ο Σπίρτζης – Αντιδράσεις από κατοίκους

Με πανό έξω από το κτίριο κάτοικοι του Καστελίου, διαμαρτυρήθηκαν για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην περιοχή τους

Τη νέα πτέρυγα του αεροδρομίου Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, που ολοκληρώθηκε μετά από πέντε μήνες, εγκαινίασε με κάθε επισημότητα ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, παρουσία του αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργου Πλιάκα, βουλευτών του νησιού, του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και άλλων τοπικών φορέων.

Ο κ. Σπίρτζης έφτασε στο Ηράκλειο λίγο μετά τις 11 το πρωί, όπου έξω από το κτίριο του αερολιμένα τον περίμεναν με πανό και συνθήματα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καστελίου, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην περιοχή τους.

Μάλιστα ο Υπουργός συναντήθηκε με αντιπροσωπεία κατοίκων, οι οποίοι του εξέφρασαν τις απόψεις τους για το έργο, αλλά και για τις απαλλοτριώσεις, με τον κ. Σπίρτζη να δεσμεύεται ότι το υπουργείο θα είναι δίπλα τους στο θέμα αυτό.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Μεταφορών, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη συμμετείχε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αερολιμενάρχη, παρουσία τοπικών φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ του χώρου του αερολιμένα τα μέτρα της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένα για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Κατά τη διάρκεια των έργων που έγιναν στο αεροδρόμιο, δημιουργήθηκε νέος χώρος αναχωρήσεων, 3000 τ.μ., έγινε ανακαίνιση των υπολοίπων 8000 τ.μ. του παλαιού χώρου, με δημιουργία 11 εξόδων με δικό τους ασανσέρ ( 9 έξοδοι στο ισόγειο και 2 στον πρώτο όροφο). Ακόμη δημιουργήθηκαν δύο αίθουσες – lounges στην extra schengen περιοχή και δύο στην intra.

Τα καταστήματα καταλαμβάνουν έκταση 2200 τ.μ. περίπου, με νέα καταστήματα αφορολόγητων ειδών σύγχρονα και με ιδιαίτερη διακοσμητική ( νέα δάπεδα, ξύλινες επενδύσεις, led φωτισμό, νέα κλιματιστικά, κ.λπ. ), 6 νέα ανακαινισμένα καταστήματα εστίασης στις αναχωρήσεις και δυο στους χώρους check in.

Στην ατζέντα της επίσκεψης του κ. Σπίρτζη εντάσσονται και άλλα σημαντικά ζητήματα, που απασχολούν το νησί, με κυριότερα αυτά του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και των κόμβων της Αγίας Πελαγίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By