Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Τι θα συζητήσουν Μέρκελ – Ολάντ στο σημερινό τετ-α-τετ τους

Οι δύο ηγέτες θα γευματίσουν μαζί στο Στρασβούργο

sunantisi-merkel-olant

Ένα λουκούλλειο γεύμα θα απολαύσουν σήμερα στο Στρασβούργο η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Αυτή τη φορά,  οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα διαβούν το κατώφλι του εστιατορίου «Au Pont Corbeau», με τις ξύλινες καρέκλες και τα καρό τραπεζομάντιλα.

«Ήθελαν ένα κλασικό και άνετο εστιατόριο που να συνδυάζει την ποιότητα και τις καλές τιμές«, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δημαρχείο του Στρασβούργου.

Δεν θα είναι όμως  μόνο οι δύο τους στο εστιατόριο αλλά θα  τους συνοδεύει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Η προσφυγική κρίση και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ένα «Brexit» – η έξοδος του Λονδίνου από την Ευρωπαική Ένωση) θα είναι στο «μενού» των τριών πολιτικών ηγετών που συναντώνται εκ νέου δέκα μέρες έπειτα από σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως υπογραμμίζει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», Παρίσι και Βερολίνο έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές τους με τις Ελλάδα και την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες για να περιορίσουν την προσφυγική ροή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα χρόνο,  οι εταίροι του γαλλογερμανικού άξονα μαζί με τον Σουλτς είχαν δειπνήσει στις 30 Ιανουαρίου του 2015 στο Στρασβούργο με βασικό μενού την ελληνική κρίση. Τότε είχαν επιλέξει το εστιατόριο «Zuem Ysehuet».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By