Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Τυφώνας ισοπέδωσε τις Φιλιππίνες αφήνοντας δύο νεκρούς

Περίπου 16.000 άνθρωποι έφυγαν από τον τόπο διαμονής προς ασφαλέστερες περιοχές

tufwnas-fillipines-708

Δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές αφήνει πίσω του ο τυφώνας Κοπού στις Φιλιππίνες, με χιλιάδες ανθρώπους να απομακρύνονται από τις εστίες, κτίρια να ισοπεδώνονται και δεκάδες πόλεις να ζουν βυθισμένες στο σκοτάδι.

Περίπου 16.000 άνθρωποι έφυγαν από τον τόπο διαμονής προς ασφαλέστερες περιοχές, ενώ 2 ήταν τα θύματα από τον τυφώνα κατηγορίας 4, του οποίου οι άνεμοι φτάνουν τα 210 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας προκάλεσε ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, σαρώνοντας σπίτια, δρόμους και γέφυρες, με τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών να μην λειτουργούν.

«Κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια, έχουν ανατραπεί στύλοι του δικτύου ηλεκτροδότησης και έχουν πέσει δέντρα κλείνοντας μεγάλους δρόμους», δήλωσε ο Αλεξάντερ Πάμα, εκτελεστικός διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Μείωσης του Κινδύνου και Αντιμετώπισης Καταστροφών των Φιλιππίνων.

Το φαινόμενο αναμένεται, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, να διαρκέσει για ακόμα τρεις μέρες. Ο τυφώνας, όπως όλα δείχνουν, δεν θα πλήξει την πρωτεύουσα Μανίλα.

philippines_typhoon-2

philippines-typhoon-koppu

typhoon-koppu-1024

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By