Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

TikΤok: Απαντά στην απαγόρευση Τραμπ με νέο κέντρο δεδομένων $500 εκατ. στην Ευρώπη

Τη δημιουργία ενός νέου data center στην Ιρλανδία κόστους 500 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η TikTok, απαντώντας έτσι στην απαγόρευση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της από την κυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τομέα ασφαλείας, Ρολάν Κλουτιέ, το νέο κέντρο δεδομένων θα διαδραματίσει ρόλο -κλειδί στην περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας και της διαφύλαξης των δεδομένων των χρηστών του TikTok.

Όπως μεταδίδει το BusinessInsider, το σχέδιο προβλέπει ότι το νέο κέντρο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2022 και μόλις γίνει λειτουργικό θα φιλοξενεί τα στοιχεία των Ευρωπαίων χρηστών της.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση Τραμπ είπε ότι η TikTok πρέπει να πουλήσει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ ως τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα απαγορευτεί εντελώς στη χώρα.

Η Microsoft συζητά για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όχι όμως και τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες.

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι έλαβε αυτή την απόφαση γιατί η TikTok ανήκει στην κινεζική ByteDance και γι’ αυτό αποτελεί εθνική απειλή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By