Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

TikTok: Κατήργησε 380.000 βίντεο και 1.300 λογαριασμούς στις ΗΠΑ

To TikTok έχει καταργήσει περισσότερα από 380.000 βίντεο στις ΗΠΑ έχει καταργήσει μέχρι στιγμής φέτος διότι είχαν περιεχόμενο με ρητορικής μίσους, όπως ανέφερε με σημερινή της ανακοίνωση η πλατφόρμα παραγωγής βίντεο μικρής διάρκειας.

Η εφαρμογή, που ανήκει στην κινεζική ByteDance, ανέφερε επίσης ότι απαγόρευσε περισσότερους από 1.300 λογαριασμούς.

Το TikTok σε ανάρτηση στο blog του ανέφερε ότι είχε ενεργήσει κατά περιεχομένου που αναφερόταν στις φυλετικές διακρίσεις και ότι η εταιρεία έχει μηδενική ανοχή στις οργανωμένες ομάδες και στο περιεχόμενο που αρνείται «βίαιες τραγωδίες» όπως το Ολοκαύτωμα ή η δουλεία.

Η εφαρμογή, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους εφήβους, δέχθηκε κριτική από την οργάνωση Anti-Defamation League νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι χρησιμοποιείται για τη διάδοση ρατσισμού και αντι-σημιτικών μηνυμάτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα έδωσε εντολή στην ByteDance να εκποιήσει τις δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ εντός 90 ημερών, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών. Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει προβληματισμό ότι οι πληροφορίες για τους χρήστες θα μπορούσαν να διαβιβασθούν στην κυβέρνηση της Κίνας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By