Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλεφωνικές απειλές καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς

Τηλεφωνικές απειλές καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, λίγη ώρα αφού πρότεινε έλεγχο μυστικών κονδυλίων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «γνωστούς αγνώστους του παρακράτους της πολιτικής ζωής», ενώ επιρρίπτονται ευθύνες στους Πάνο Καμμένου και τη Νέα Δημοκρατία για στοχοποίηση του τέως Υπουργού Εξωτερικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι γνωστοί άγνωστοι, το παρακράτος της πολιτικής ζωής, απείλησαν σήμερα τηλεφωνικώς τον Ν. Κοτζιά, λίγες μόλις ώρες μετά την πρόταση του για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, και ειδικότερα η ΕΥΠ.

Το ΠΡΑΤΤΩ επαναλαμβάνει το αυτονόητο: κέντρο όλων των αποφάσεων και της πολιτικής ζωής του τόπου είναι το Κοινοβούλιο. Συνεπώς, άμεση υποχρέωση μιας δημοκρατικής κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη δυνατότητα ειδικού κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ, όπως στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Επίσης, θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους ΝΔ και Π. Καμμένος, που στοχοποιόντας συνεχώς τον Ν. Κοτζιά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε άφρονες να στρέφονται εναντίον του. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι η τακτική τους υποσκάπτει τη Δημοκρατία και σκάβει τον λάκκο που θα βρεθούν και οι ίδιοι.

Ο Πρόεδρος της Κίνησης δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται, ούτε θα υποκύψει στις παράλληλες δομές προς τη Δημοκρατία που εκ φεύγουν του ελέγχου της.

Καλούμε τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν άμεσα τις συστηματικές απειλές κατά του Ν. Κοτζιά και να συλλάβουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των συνεχιζόμενων απειλών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By