Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Την 55χρονη δικηγόρο επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό ο Νίκος Τόσκας. Το ιατρικό ανακοινωθέν. Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Στόχευαν αστυνομικό, αλλά τελικά την «πλήρωσε» η άτυχη γυναίκα, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα-στυλό στη συμβολή των οδών Νοτάρα και Κουντουριώτη κατά τα επεισόδια της Παρασκευής 17/11).

Αυτό αναφέρουν αστυνομικοί που βρισκόταν στο σημείο και ήρθαν αντιμέτωποι με τις μολότοφ και το μένος των αντιεξουσιαστών

Σύμφωνα με το policenet, η 55χρονη δικηγόρος είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II. Τον Μάιο του 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει και σύμβουλος του πρώην υπουργού δημοσίας Τάξεως Χρήστου Παπουτσή.

Επίσης κατά το παρελθόν είχαν προακαλέσει αίσθηση όταν είχε καταγγείλει δημόσια ότι παρατηρούνται φασιστικές θέσεις κάποιων δοκίμων αξιωματικών, με αφορμή τα περιστατικά στην Αμυγδαλέζα με καταγγελίες μεταναστών.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», η 55χρονη δικηγόρος νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση, μετά από 6ωρο χειρουργείο.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο «χθες το βράδυ, στις 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών».

Επίσκεψη Τόσκα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2017, το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάστασή της.

Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά κάποιες μειοψηφίες ξαναχτύπησαν. Ο τραυματισμός αυτής της γυναίκας είναι τα επίχειρα μίας μειοψηφίας που επιζητά τη βία. Αυτές οι λογικές δεν έχουν χώρο στη Δημοκρατία μας. Γίνονται όλες οι ενέργειες ώστε οι δράστες να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, αυτά έγιναν έπειτα από τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο».

By