Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Την Αμφίπολη επισκέφτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας βρέθηκε ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και στον τύμβο Καστά

vartholomaios2

Το μεγαλείο του λαμπρού ταφικού περιβόλου της Αμφίπολης είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Σύμφωνα με το Amen.gr, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και τον τύμβο Καστά, όπου από το καλοκαίρι βρίσκονται σε εξέλιξη οι ανασκαφικές εργασίες που έφεραν στο φως το απαράμιλλης ομορφιάς ταφικό μνημείο με τα αγάλματα των Σφιγγών, τις Κόρες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε το θαυμασμό του για τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος τόσο από το μέγεθος του μνημείου, αλλά και από την ποιότητα της κατασκευής του περιβόλου που έχει περιφέρεια σχεδόν 500 μέτρα και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από μάρμαρο Θάσου.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη αναφορά για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Πριν αναχωρήσει από τις Σέρρες μίλησε στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και δήλωσε: «θα επισκεφθούμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αμφίπολης, οι οποίοι αποδεικνύουν και αυτοί τη δόξα, το μεγαλείο και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

By