Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Τη Δευτέρα αποφασίζουν για την στάση τους οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Άκαρπη η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη

metro800_131213ii

Κανένα αποτέλεσμα δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τις διοικήσεις των οργανισμών.

Τα σωματεία αναμένεται να συνεδριάσουν τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Πηγές του υπουργείου, ανέφεραν πως «το υπουργείο είναι ανοιχτό σε διάλογο με τους εργαζόμενους» και πως ο υπουργός δεν μπορεί να δίνει «ψεύτικες» υποσχέσεις βάση των δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας.

Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσαν, μετά τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι πουι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, σε ότι αφορά τα αιτήματά τους για μειωμένο εισιτήριο και αύξηση της χρηματοδότησης των αστικών συγκοινωνιών, ο υπουργός ήταν αρνητικός.

Για την μείωση της τιμής του εισιτηρίου, βάση των δηλώσεων τους, ο υπουργός Μεταφορών τους είπε πως θα υπάρξει μετά το τέλος του μνημονίου, ενώ για την χρηματοδότηση των συγκοινωνιών, έθεσε το θέμα των δημοσιονομικών περιορισμών που υπάρχουν.

Για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, πάντα σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εργαζόμενοι, ο υπουργός τους παρέπεμψε στις διοικήσεις των οργανισμών, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι οι όποιες συμφωνίες θα πρέπει να υπακούουν στο νομοθετικό πλαίσιο με βάση το ενιαίο μισθολόγιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By