Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Το αληθινό Survivor είναι στον Πειραιά

Μια διαφορετική τοιχογραφία αντικρίζουν οι περαστικοί στην  πλατεία του 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, κάπου ανάμεσα στον Σκλαβενίτη και το Jumbo.

Ο τίτλος της παραπέμπει στη γνωστή τηλεοπτική παραγωγή, που έχει καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό και έχει τρελάνει τα μηχανάκια της AGB, το περιεχόμενο της όμως είναι αυτό που συγκινεί και μας προβληματίζει.

Ο λόγος για τη δημιουργία «Survivor» του street artist με το όνομα «Πλάτων» που, αντικρίζει καθημερινά τους περαστικούς και απεικονίζει έναν άστεγο, του οποίου όλα τα υπάρχοντα χωράνε στο καροτσάκι από super market που έχει δίπλα του.

Ο άστεγος αυτός θα μπορούσε να είναι κάποιος γνωστός μας, κάποιος γείτονας, ή ακόμα και κάποιος συγγενής μας που έχασε τη δουλειά του μέσα στη κρίση, Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ή ο ένας από τους πολλούς άστεγους που ήδη υπάρχουν,  μα σίγουρα είναι ένας από «όλους αυτούς που μάχονται καθημερινά για την επιβίωση στη δική τους ζούγκλα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αφιέρωση που υπάρχει στο συγκεκριμένο γκράφιτι, από το δημιουργό του.

(Visited 1 times, 1 visits today)