Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Το comeback της Nokia στην αγορά των smartphones

Η φινλανδική τεχνολογική εταιρεία ανανέωσε τη γκάμα των «έξυπνων» κινητών της με νέα, προσιτά μοντέλα. 

Η επιστροφή του εμπορικού σήματος της Nokia στα κινητά τηλέφωνα συνεχίστηκε προχθές, Τρίτη, με μια ανανεωμένη σειρά συσκευών.

Η HMD Global είναι μια φινλανδική startup, της οποίας ηγούνται πρώην διευθυντικά στελέχη της Nokia, που παράγει τα επώνυμα τηλέφωνα κατόπιν αδείας. Σε εκδήλωση στη Μόσχα, η εταιρεία λάνσαρε τρία νέα μοντέλα smartphone της Nokia που χρησιμοποιούν λογισμικό Android. Τα αναβαθμισμένα τηλέφωνα ενσωματώνουν για πρώτη φορά το GoogleAssistant.

Η κορυφαία συσκευή της νέας γκάμας είναι μια αναβάθμιση του Nokia 5 που ονομάστηκε Nokia 5.1. Η συσκευή έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών σε ένα ελαφρώς λεπτότερο σώμα.

Η HMD αναφέρει ότι ο επεξεργαστής MediaTek Helio P18 του τηλεφώνου προσφέρει 40% ταχύτερη απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο τσιπ Snapdragon 430 της Qualcomm. Η οπίσθια κάμερα έχει επίσης βελτιωθεί και προσφέρει υψηλότερη ανάλυση.  Η τιμή του τηλεφώνου θα ξεκινά από τα 189 ευρώ.

Στη μεσαία βαθμίδα, το περσινό μοντέλο Nokia 3 αναβαθμίστηκε στο Nokia 3.1. Και αυτή η συσκευή έχει πλέον μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη, στις 5,2 ίντσες, καθώς και ταχύτερο επεξεργαστή και αναβαθμισμένη κάμερα. Η HMD δήλωσε ότι το Nokia 3 ήταν το πιο δημοφιλές smartphone της εταιρείας και το νέο μοντέλο προβλέπεται να τα πάει εξίσου καλά,  με τιμή εκκίνησης τα 139 ευρώ.

Στην κατώτατη κλίμακα της ιεραρχίας των συσκευών της, η HMD αναβάθμισε το τηλέφωνο Nokia 2 στο Nokia 2.1, επτά μήνες μόλις μετά το λανσάρισμα της αρχικής συσκευής. Το νέο μοντέλο διαθέτει μια μεγαλύτερη οθόνη 5,5 ιντσών και έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 425, ο οποίος εξασφαλίζει ταχύτητα αυξημένη κατά 50% σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο. Το Nokia 2.1 διατίθεται στα 99 ευρώ.

Και τα τρία νέα τηλέφωνα είναι προγραμματισμένο να βγουν στις αγορές τον Ιούλιο. Μόνο τα μοντέλα 2.1 και 3.1 προορίζονται και για την αγορά των ΗΠΑ, και θα έχουν λανσαριστεί εκεί πιθανότατα μέχρι τον Αύγουστο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της HMD.

Η φιλανδική startup επανέφερε την κάποτε κυρίαρχη μάρκα Nokia πέρυσι, με μια σειρά από ολοκαίνουργια smartphones και αναβαθμίσεις παλαιότερων (και απλούστερων) συσκευών. Σε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα, η αξία της HMD αποτιμήθηκε σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By