Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

To CUPRA Formentor VZ5 στο DTM

Η CUPRA ως επίσημος συνεργάτης του Γερμανικού Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM) αποκάλυψε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας για τη φετινή σεζόν. 

Πρόκειται για ένα Formentor VZ5, το οποίο έχει βελτιωθεί από την ABT Sportsline για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και επιπλέον ασφάλεια στις εκάστοτε πίστες.

Το Cupra Formentor VZ5  που παρουσιάστηκε το 2021 με περιορισμένη παραγωγή 7.000 μονάδων είναι το πιο ισχυρό μοντέλο της ισπανικής φίρμας. Ωστόσο, ο ρόλος του ως αυτοκίνητο ασφαλείας έδωσε την ευκαιρία στην CUPRA να συνεργαστεί με την ABT, κάνοντάς το ακόμα ισχυρότερο.

Χάρη στο νέο προγραμματισμό εγκεφάλου, ο υπερτροφοδοτούμενος πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων (που προέρχεται από την Audi) αποδίδει για την περίσταση 450 ίππους και 530 Nm ροπής. Ο Γερμανός βελτιωτής ανακοινώνει ότι το συγκεκριμένο Formentor VZ5 μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 270 χλμ/ώρα.

Οπτικά, το CUPRA Formentor διαθέτει έναν ιδιαίτερο χρωματισμό (με απόχρωση χαλκού), λευκά γραφικά και επιπλέον τοποθετημένα στην οροφή φώτα. Όπως συμβαίνει με όλα τα Formentor VZ5 και εδώ έχουμε τετραπλές απολήξεις και δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτό το μοντέλο.

Τέλος, ως μέρος της συνεργασίας με τους διοργανωτές του DTM, η CUPRA θα παρέχει δύο αυτοκίνητα ασφαλείας, δύο αυτοκίνητα ελέγχου διαδρομής, ένα ιατρικό αυτοκίνητο και ένα αυτοκίνητο για τον αλυτάρχη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By