Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Το επόμενο iPhone της Apple ίσως είναι φτηνότερο απ’ ό,τι αναμενόταν

Η Apple αναπτύσσει ένα νέο iPhone που μπορεί να είναι πολύ φθηνότερο απ’ ό,τι ίσως περίμεναν κάποιοι.

Ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδιάζει να κυκλοφορήσει φέτος ένα iPhone με οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD) 6,1 ιντσών, για μόλις 550 δολάρια.

Αυτό ανέφερε σε σημείωμά του προς τους επενδυτές αυτή την εβδομάδα ο αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, επικαλούμενος πηγές με γνώση των σχεδίων της Apple.

Η ιστοσελίδα 9to5Mac ανέβασε σχετική ανάρτηση με τα σχόλια του Kuo.

Επιπλέον, ο Kuo, ο οποίος εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια ως μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές γύρω απ’ τα σχέδια της Apple, είπε στους επενδυτές ότι η συσκευή θα μπορεί να υποστηρίζει διπλές SIM. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να διαθέτουν δύο κάρτες SIM μέσα στη συσκευή, καθεμιά από τις οποίες θα συνδέεται σε διαφορετικά ασύρματα δίκτυα. Οι διπλές SIM είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να χρησιμοποιούν την ίδια συσκευή για να συνδέονται με ένα δίκτυο στη χώρα τους και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι η αναφορά του Kuo προκαλεί έκπληξη σε κάποια σημεία της. Συγκεκριμένα, η Apple δεν έχει προσφέρει ποτέ iPhone με διπλή κάρτα SIM. Ο Kuo επεσήμανε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple «να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα», σύμφωνα με το 9to5Mac.

Η απόφαση της εταιρείας να ορίσει την τιμή εκκίνησης του iPhone στα 550 δολάρια μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρα για την Apple. Πέρυσι, με την παρουσίαση του iPhone 8, η Apple δήλωσε ότι η τιμή του θα ξεκινούσε στα 699 δολάρια. Οι πελάτες που θέλουν ένα νέο iPhone με μεγάλη οθόνη φέτος θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 150 δολάρια με τη νέα συσκευή.

Σύμφωνα με τον Kuo, αν και η έκδοση με την οθόνη LCD των 6,1 ιντσών θα ξεκινάει στα 550 δολάρια, όσοι θέλουν την έκδοση διπλής κάρτας SIM θα πρέπει να πληρώσουν από 650 έως 750 δολάρια.

Ο Kuo έχει αναφέρει σε προηγούμενο σημείωμά του ότι η Apple θα παρουσιάσει τρία νέα iPhones φέτος. Το μοντέλο των 6,1 ιντσών θα συνοδεύεται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του iPhone X, καθώς κι από ένα νέο και μεγαλύτερο iPhone X Plus, όπως έχει πει ο ίδιος.

Η Apple, βέβαια, παραμένει σιωπηλή ως προς τα σχέδιά της για την ώρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By