Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Το Facebook «κλέβει» το LinkedIn και παρουσιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό

Το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να «μπει στα χωράφια» του LinkedIn. Δείτε πώς.

Φαίνεται ότι το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να «μπει στα χωράφια» του LinkedIn. Συγκεκριμένα, το κοινωνικό μέσο δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα αφορά το βιογραφικό σας σημείωμα, μία κίνηση που θα το έφερνε άμεσα σε ανταγωνισμό με το επαγγελματικό κοινωνικό δικτυο, LinkedIn.

Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν την επαγγελματική εμπειρία και την εκπαίδευσή τους, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, μια εικόνα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες – όπως συμβαίνει και στο LinkedIn.

FB-linkedin

Φυσικά και είναι ήδη δυνατό για τους χρήστες να αναγράφουν το ιστορικό εργασίας τους και την εκπαίδευσή τους στο Facebook. Αλλά σίγουρα θα θέλουν να έχουν πρόσβαση οι υποψήφιους εργοδότες τους στο προσωπικό τους προφίλ; Μάλλον όχι, Για το λόγο αυτό, το νέο χαρακτηριστικό φαίνεται να συνδυάζει όλες τις σχετικές πληροφορίες σε ένα πακέτο επαγγελματικής εμφάνισης – μακριά από τις προσωπικές φωτογραφίες, τις ενημερώσεις κατάστασης και άλλες δημοσιεύσεις στο κοινωνικό μέσο που ενδεχομένως να μην επιθυμεί ένας χρήστης να μοιραστούν με τους recruiters και τον ευρύτερο κόσμο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές το πόσοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ούτε όμως ποιες είναι οι προθέσεις του Facebook με αυτό.

By