Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Το Facebook προσφέρει ίντερνετ στην υποσαχάρια Αφρική

Το Facebook θα προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε μεγάλο μέρος της υποσαχάριας Αφρικής με νέο δορυφόρο.

facebook-new-news-feed1_2040.0_cinema_1200.0

Η συνονόματη εταιρεία του ηλεκτρονικού κοινωνικού δικτύου Facebook είπε ότι θα εγκαινιάσει ένα δορυφόρο σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία Eutelsat Communications για να επιτρέψει την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε μεγάλες περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής.

Ο δορυφόρος («AMOS-6») – τμήμα της πλατφόρμας του Facebook Internet.org, που επιτρέπει την πρόσβαση κυρίως μέσω κινητών τηλεφώνων – είναι υπό κατασκευήν και θα εγκαινιαστεί το 2016, είπαν τη Δευτέρα οι συνεργαζόμενες εταιρείες.

Ο δορυφόρος θα παρέχει κάλυψη στη Δυτική, Ανατολική και Νότια Αφρική, σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθυντή του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, που το ανακοίνωσε σε ανάρτηση στον ιστότοπο.

«Για να συνδέσουμε άτομα που ζουν σε απόμακρες περιοχές, η παραδοσιακή υποδομή σύνδεσης είναι συνήθως δύσκολη και αναποτελεσματική, οπότε χρειάζεται να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες,» είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Η πλατφόρμα Internet.org προσφέρει δωρεάν σύνδεση σε βασικές υπηρεσίες που αφορούν κυρίως την αγορά εργασίας, αγροτικές πληροφορίες, την περίθαλψη και την εκπαίδευση, καθώς και τις υπηρεσίες του ίδιου του Facebook σε κοινωνική δικτύωση και άμεσα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Η αύξηση του αριθμού των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχει αρχίσει να υποχωρεί, και πάνω από τον μισό πληθυσμό του κόσμου δεν έχει πρόσβαση, ανακοίνωσε η Ευρυζωνική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών τον περασμένο μήνα.

Το Facebook αριθμεί σχεδόν 20 εκατομμύρια χρήστες στις μεγάλες αφρικανικές αγορές της Νιγηρίας και της Κένυας, σύμφωνα με στατιστικές που δημοσίευσε τον περασμένο μήνα, με την πλειοψηφία να χρησιμοποιεί κινητά για πρόσβαση στους λογαριασμούς της.

Η εταιρεία άνοιξε το πρώτο της γραφείο στην Αφρική, στο Γιοχάνεσμπουργκ, τον Ιούνιο.

Η ιστοσελίδα ειδήσεων τεχνολογίας The Information ανέφερε τον Ιούνιο ότι το Facebook εγκατέλειψε σχέδια να φτιάξει ένα δορυφόρο για πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ηπείρους όπως την Αφρική.

(Visited 1 times, 1 visits today)