Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Το ιδιαίτερο δώρο του Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν (φωτό)

Ο πρωθυπουργός χάρισε τον ΓΓ του ΟΗΕ ένα σωσίβιο, το σύμβολο της προσφυγική κρίσης

tsipras3

Κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε ένα ιδιαίτερο δώρο στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Ο λόγος για ένα αντικείμενο που έγινε σύμβολο της προσφυγικής κρίσης, ένα πορτοκαλί σωσίβιο, ένα από τα χιλιάδες που βρέθηκαν στις ελληνικές ακτές τον τελευταίο χρόνο, αλλά δεν κατάφεραν πάντα δυστυχώς να σώσουν τις ζωές των ανθρώπων που προσπάθησαν να διασχίσουν το Αιγαίο αναζητώντας μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

tsipras

«Είναι ένα εργαλείο ζωής», είπε ο κ. Τσίπρας, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον γ.γ. του ΟΗΕ μετά από τη συνάντησή τους, πριν του παρουσιάσει το δώρο, ενώ πρόσθεσε ότι του το δίνει με την ευχή να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που έχει μειώσει τις προσφυγικές ροές «και να μην χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια των δουλεμπορικών δικτύων, για να σωθεί η ζωή τους».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «το επόμενο διάστημα αυτοί οι άνθρωποι να διεκδικήσουν μία καλύτερη ζωή από τις νόμιμες οδούς χωρίς να χρειάζεται να το φορούν».

tsipras1

Μόλις έδωσε το πορτοκαλί σωσίβιο στον Μπαν κι Μουν, ο γ.γ. του ΟΗΕ χαμογελώντας το φόρεσε. «Είναι ένα σημαντικό δώρο. Το χρειάζομαι. Πολλοί άλλοι πιθανόν να το χρειάζονται περισσότερο», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι δεν ξέρει κολύμπι. «Όποτε βρίσκομαι σε πλοίο, μπορεί να το χρειαστώ», συμπλήρωσε και επαίνεσε τους Έλληνες που «είστε αφοσιωμένοι στη διάσωση πολλών ανθρώπων σε δύσκολες συνθήκες».

tsipras2

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By