Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για πολύνεκρη επίθεση σε αστυνομική βάση

Η επίθεση αυτοκτονίας στοίχισε τη ζωή σε  47 ανθρώπους

islamiko-kratos

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε, την Τρίτη, την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον μιας βάσης της ιρακινής αστυνομίας βόρεια της Βαγδάτης η οποία στοίχισε τη ζωή σε 47 ανθρώπους.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το ΙΚ αναφέρει ότι τρεις καμικάζι, όλοι τους ξένοι, πραγματοποίησαν την επίθεση: ένας Σομαλός οδήγησε το παγιδευμένο, θωρακισμένο αυτοκίνητο του στο εσωτερικό της βάσης ενώ ένας Τατζίκος και ένας Σύρος πυροδότησαν τα δικά τους, ένα Humvee και ένα φορτηγό, σε κοντινή απόσταση.

Μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού ανακοίνωσε ότι από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι: 40 αστυνομικοί και 7 μαχητές φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών. Ένας σιίτης πολιτικός, ο Χαϊντάρ αλ Ραμάχι, ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 48.

Οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή ενταφιάστηκαν σήμερα στην ιερή σιιτική πόλη Νατζάφ, στα νότια της Βαγδάτης.

Κατά την προέλασή τους στα εδάφη του Ιράκ οι τζιχαντιστές κατάφεραν να πάρουν θωρακισμένα οχήματα και άρματα που άφησαν πίσω τους οι ένοπλες δυνάμεις καθώς υποχωρούσαν. Με τα οχήματα αυτά, αφού τα παγιδεύουν με εκρηκτικά, πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας σε διάφορες περιοχές.

Η βάση στην οποία επιτέθηκαν την Δευτέρα βρίσκεται σε μια ζώνη όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σιίτες πολιτοφύλακες πραγματοποιούν μια επιχείρηση για να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού του ΙΚ στην επαρχία Αλ Άνμπαρ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By