Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

To ηλεκτρικό supercar του Bill Gates

Ο άνθρωπος πίσω από την Microsoft μας παρουσιάζει το νέο του τετράτροχο όχημα, που δεν είναι αυτό που φαντάζεστε.

Όταν η Tesla σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην βόρεια Ευρώπη, στις ΗΠΑ, οι επιλογές στο marketing του CEO της, Elon Musk, διχάζουν και κάποιες φορές «διώχνουν» γνωστούς και διάσημους από το πελατολόγιό της. Ένας από αυτούς είναι ο Bill Gates. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, πρόσφατα απέκτησε την Porsche Taycan και εξηγεί γιατί δεν πήρε ένα Tesla. Η συνέντευξη του Bill Gates, στον Marques Brownlee, γνωστό YouTuber, αποκάλυψε αρκετά πράγματα. Ένα από αυτά είναι ότι επέλεξε την Taycan αντί του Tesla Model S όχι λόγω διαφοράς τιμής ανάμεσα στα δύο.

Ο Gates έχει μακρά ιστορία με την Porsche, μάλιστα έδωσε «μάχη» για πάνω από μία δεκαετία για να εισάγει και να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα την εξαιρετικά σπάνια 959 που είχε αγοράσει στην Ευρώπη. Φανταστείτε πως η διαδικασία απαιτούσε την ψήφιση ενός νέου νόμου κάτι που ο Gates πέτυχε. Ωστόσο, ο 64χρονος έδωσε κάποιες επιπλέον εξηγήσεις, για την επιλογή του. Πρώτα από όλα αναγνώρισε πως η Tesla ήταν αυτή η οποία έκανε mainstream τα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

«Γιατί αγοράσετε λοιπόν την Taycan, όταν μπορείτε να πάρετε ένα Tesla Model S ή ακόμη ένα Model 3 για λιγότερο από το ένα τέταρτο της τιμής»; ρώτησε ο Marques Brownlee και ο Gates απάντησε: «Πρέπει να σας πω ότι βλέπω το αυτοκίνητο σαν ένα αντικείμενο υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το σχέδιο της Taycan είναι μοντέρνο και μπορεί να μείνει κορυφαίο για πολύ καιρό» είπε ο Gates και πρόσθεσε: «Θέλω να ξεχωρίζει να είναι διαφορετικό. Αυτό είναι το πρώτο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το απολαμβάνω πολύ». Να αναφέρουμε ότι η έκδοση της Taycan που αγόρασε, είναι η Turbo S με απόδοση 750 ίππους, 0-100 km/h σε 2,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 300 km/h. Ο Gates συμπλήρωσε: «Με την Taycan μπορώ να πάω ένα ταξίδι με την οικογένειά μου καθώς πιστεύω πως είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει αλλά είναι και λειτουργικό». Ο Gates έκλεισε το κομμάτι της συνέντευξης για τo αυτοκίνητο λέγοντας: «Μέχρι τώρα, οι εταιρείες σκέφτονταν πως θα έβαζαν ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε ένα οικονομικό αυτοκίνητο για να φτιάξουν ένα EV. Όμως, η ζήτηση για τα ηλεκτρικά EV όπως η Taycan, ή ακόμα και το νέο μοντέλο Sony Vision-S, σημαίνει ότι οι καταναλωτές θέλουν να οδηγούν κάτι άλλο κάτι ξεχωριστό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By