Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Το Ίντερνετ τώρα «σκοτώνει» και τους χάρτινους φακέλους

Ύστερα από 99 χρόνια, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής φακέλων στις ΗΠΑ κηρύσσει χρεοκοπία. Και κατηγορεί την αγορά που προτιμά να στέλνει junk mail στους Αμερικανούς με το ηλεκτρονικό και όχι με το παραδοσιακό ταχυδρομείο.

Πάνω που η ηλεκτρονική διαφήμιση άρχισε να αναπτύσσεται, η Cenveo προτίμησε να επενδύσει στο χαρτί. Αρχίζοντας από το 2006, εξαγόρασε 16 κατασκευαστές φακέλων, εκτυπωτικές εταιρείες και ετικετοποιούς, ανάμεσά τους και η Cadmus Communications, η μεγαλύτερη εκτυπωτική εταιρεία στον κόσμο που ασχολείται με επιστημονικές, τεχνικές και ιατρικές εκδόσεις – για την τελευταία πλήρωσε 430 εκατ. δολάρια.

Η Cenveo σχεδιάσει να αναπροσαρμόσει τον ισολογισμό της όσο είναι υπό δικαστική προστασία. Δήλωσε χρέη 1,4 δισ. δολαρίων και περιουσιακά στοιχεία 790 εκατ. Η εταιρεία με έδρα το Κονέκτικατ επιδιώκει να εξασφαλίσει δύο δάνεια, 190 και 100 εκατ. δολαρίων.

Οι φάκελοι αντιστοιχούν στο 47% των πωλήσεων της Ceveo, με τα υπόλοιπα έσοδα να προέρχονται από την εκτυπωτική δραστηριότητα και τις ετικέτες. Η εταιρεία απασχολεί 5.200 υπαλλήλους.

Οι μετοχές της έπεσαν στα 50 σεντς στη Νέα Υόρκη, ενώ μέσα στο 2017 είχαν φτάσει τα 7,59 δολάρια.

By