Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Το ΥΠΕΘΑ θα τιμήσει στελέχη των ΕΔ για την επιχείρηση διάσωσης του Norman Atlantic

«Σε ένδειξη αναγνώρισης του παραδείγματος που δημιουργεί η αφοσίωσή τους στο καθήκον»

003

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic θα τιμηθούν από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «σε ένδειξη αναγνώρισης του παραδείγματος που δημιουργεί η αφοσίωσή τους στο καθήκον» τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιά.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός μετέφερε τη συμπαράσταση όλων προς τις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος και τις οικογένειες των αγνοουμένων.

013

Ο κ. Δένδιας εξήρε την αποτελεσματικότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα της διάσωσης των ναυαγών, παρά την αντιξοότητα των καιρικών συνθηκών. «Σε μία εποχή που η κοινωνία δοκιμάζεται, που η πατρίδα δοκιμάζεται, είναι απίστευτα σημαντικό να υπάρχουν γεγονότα που μέσα από την αντιξοότητα μάς κάνουν να είμαστε περήφανοι για το παράδειγμα που δημιουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, εκτίμησε πως «ό,τι κι αν συμβεί η χώρα θα καταφέρει να βγει από την κρίση, άμεσα ή αργότερα».

002

Στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έψαλαν τα κάλαντα από κάθε σημείο του Ελληνισμού, η Μεικτή Χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι χορωδίες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, της ΑΣΔΕΝ και του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Στη συνέχεια τη θέση τους πήρε η μικτή μπάντα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αναπληρωτής υπουργός, Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By