Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Το Καλάθι του Νοικοκυριού θα ανανεώνεται κάθε 7 ή 15 μέρες, λέει ο Γεωργιάδης

«Η ιδέα που είχαμε για το «καλάθι του νοικοκυριού» θα λειτουργήσει και θα πάει πολύ καλά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων “Αδωνις Γεωργιάδης σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο υπουργός ανέφερε: «Είμαστε σε συζητήση αν το «καλάθι» θα ανανεώνεται κάθε 7 ή 15 ημέρες. Εγώ προσωπικά κλίνω προς το 7. “Αρα θα έχουμε καθε εβδομάδα ή καθε δυο εβδομάδες την ανακοίνωση από τις αλυσίδες για τις προσφορές στα προϊόντα της λίστας, τα οποία είναι βασικά είδη για τη διαβίωση κάθε νοικοκυριού. Θα δοθεί η μάχη ώστε οι αυξήσεις σε αυτά τα 50 προϊόντα να είναι μικρές ή και μηδενικές. Θα θωρακιστεί και νομοθετικά».

Επίσης σημείωσε: «Εχουμε ένα τεράστιο παγκόσμιο πληθωρισμό και φτιάχνουμε ένα «υπόστεγο» για να μπορούν να καλυφθούν οι πιο αδύναμοι. Αυτό το υπόστεγο είναι το «καλάθι του νοικοκυριού». Και με τα σούπερ μάρκετ και με τη βιομηχανία τροφίμων συμφωνήσαμε στη λίστα των 50 προϊόντων, θα υπάρξουν 1-2 αλλαγές, μετά την ανταλλαγή προτάσεων επί της λίστας, διότι δεχόμαστε τη κριτική που υπάρχει. Δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των προϊόντων, γιατί αν αυξηθεί ο αριθμός θα ξεχειλώσει και δεν μπορεί να τηρηθεί η συμφωνία, ωστόσο αλλαγές θα γίνουν».

By