Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Το Κατάρ δίνει οικονομική βοήθεια εκατομμυρίων στη Λωρίδα της Γάζας

Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, ύψους 9 εκατ. δολαρίων χορήγησε το Κατάρ.

Σε δηλώσεις του από τη Γάζα, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Κατάρ για την ανοικοδόμηση της περιοχής, πρέσβης Μοχάμεντ αλ Εμαντί έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σε ποιους τομείς θα κατευθυνθούν αυτά τα χρήματα.

Σημαντικό μέρος της οικονομικής βοήθειας θα διατεθεί στον τομέα της Υγείας, στον οποίο θα διατεθούν 5,1 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, 2,6 εκατ. δολάρια θα χορηγηθούν για την εξασφάλιση δεμάτων με τρόφιμα, κουβέρτες και λευκά είδη, 2 εκατ. δολάρια για την κάλυψη αναγκών σε φάρμακα και 500.000 για καύσιμα των νοσοκομείων και των αντλιών λυμάτων του υπουργείου Υγείας. Ο κ. Μοχάμεντ αλ Εμαντί σημείωσε πως τα προαναφερόμενα ποσά αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες για περισσότερο από ένα μήνα.

Όσον αφορά την αποκατάσταση των σπιτιών των απόρων, ο πρόεδρος της επιτροπής για την Ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας είπε πως έχει διατεθεί ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ αντίστοιχο ποσό έχει χορηγηθεί για την κάλυψη διδάκτρων σε πανεπιστήμια.

Επιπλέον, έκανε γνωστό πως 2 εκατ. δολάρια έχουν διατεθεί για την κάλυψη άλλων ανθρωπιστικών αναγκών.

Καταληκτικά, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, υπογραμμίζεται πως ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας διαβεβαίωσε πως η χώρα του βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Παλαιστινιακή Κυβέρνηση, τα Ηνωμένα Έθνη και τους διεθνείς οργανισμούς, για το συντονισμό και την από κοινού συνεργασία, προκειμένου να βοηθήσουν το λαό της Γάζας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By