Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Το Κούγκι, οι δραχμολάγνοι και οι «προοδευτικές δυνάμεις»

«Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν την διαφορετικότητά τους» είπε ο πρωθυπουργός στη Φώφη Γεννηματά, όταν τη δέχτηκε στο γραφείο του.

editorial

«Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν την διαφορετικότητά τους» είπε ο πρωθυπουργός στη Φώφη Γεννηματά, όταν τη δέχτηκε στο γραφείο του.

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Αναρωτιέμαι εγώ όμως, μετά το φλερτ με τον αρχιτέκτονα του χρέους και του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, τον Κώστα Καραμανλή, που τηρεί σιγή ιχθύος σε μορφή «σούσι» για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης του. Μετά από το προεκλογικό «άδειασμα» της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Φώτη Κουβέλη, που δεν έγινε ποτέ Πρόεδρος της Δημοκρατίας και από δεκανίκι της τρικομματικής, μετατράπηκε σε εκκολαπτόμενη συνιστώσα.  Πώς γίνεται τώρα και ο  Σταύρος Θεοδωράκης από υπάλληλος συμφερόντων να μεταμορφώνεται σε ευρωπαϊκή δύναμη  και σημαντικό πόλο;

Αναρωτιέμαι αν θυμόμαστε όλα όσα έχει πει για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον τότε πρόεδρο του, τον Γιώργο Παπανδρέου, από τις πλατείες των αγανακτισμένων. Αν θυμόμαστε τα ελικόπτερα, τις Αργεντινές, τα φάσκελα, τα γιουχαΐσματα, τα στρατοδικεία, τις απειλές και την διχαστική ρητορική του με εθνοπροδώτες και εθνοσωτήρες…

Αναρωτιέμαι αν μας αξίζουν όλα όσα πάθαμε και όλα όσα θα μας συμβούν, επειδή όλοι μας έχουμε την επιθυμία, να θρέφουμε τον πολιτικό αμοραλισμό της κοινωνίας, ξεχνώντας τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τον κατώτατο μισθό, την μετενέργεια, την 13η σύνταξη, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που δεν έφτασε ποτέ ούτε ως τη Μαλακάσα, και όλα όσα μας έλεγε ο πρωθυπουργός, με μουσική υπόκρουση λύρας και νταουλιών, έτσι γιατί ήταν γαλαντόμος μοίραζε λεφτά και ήθελε να κάνει τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη.. .

Μα πιο πολύ αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να επικαλείσαι το «προοδευτικό πρόσημο» κάποιων φιλοευρωπαικών δυνάμεων, πως είναι δυνατόν να «γλύφεις» ουσιαστικά εκεί που έφτυνες και ταυτόχρονα να διαλέγεις ως προνομιακό συνομιλητή σου και συνεργάτη σου, την επιτομή του εθνικοσοσιαλισμού στην χώρα μας;  Ενός ανθρώπου που διάλεξε να πορευτεί αντιπολιτευτικά με ψεκαστικά τεχνάσματα και κυβερνητικά με την αναβίωση χουντικών επικοινωνιακών τρικ, που δίνουν τη δυνατότητα στο υπουργείο εθνικής άμυνας να υπογράφει συμβάσεις 500 εκατ. ευρώ και στον υπουργό του να πληρώνει διαμονή και ανέσεις, σε πανάκριβα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

Δεν γίνεται όταν είσαι ηγέτης να ψάχνεις συμμάχους σε όσους έβριζες, σπίλωνες και σπεκουλάριζες ασύστολα, επείδή φοβάσαι τη Ζωή Κωσταντοπούλου και τους δραχμολάγνους τους κόμματος σου.

Δεν γίνεται να είσαι και με το Κούγκι και με την ευρωπαικη πορεία της χώρας

Δεν γίνεται μετά από πέντε μήνες κυβέρνηση, να μη ξέρουμε πάει το καράβι, επειδή είναι στρατηγική επιλογή του πρωθυπουργού να βυθίζει την κοινή γνώμη στη «δημιουργική ασάφεια».

Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό το κλίμα οικονομικής ασφυξίας και αβεβαιότητας, που ζούμε όλοι καθημερινά και λύσεις ή ακόμα καλύτερα προτάσεις για λύσεις, απτές και χειροπιαστές δεν έχουμε δει από την κυβέρνηση που εκλέξαμε.

(Visited 1 times, 1 visits today)