Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Το leasing της Bugatti Chiron Sport κοστίζει το μήνα όσο μια ολοκαίνουργια Mercedes C-Class Coupe

Με leasing μπορεί κανείς να νοικιάσει, για χρονικό διάστημα που εξαρτάται από το συμβόλαιό του, θεωρητικά όποιο αυτοκίνητο θέλει. Ακόμα και Bugatti Chiron και μάλιστα στην πιο ειδική της έκδοση Sport, αν κρίνουμε από την προσφορά μιας αμερικάνικης εταιρείας.

Η οποία διαθέτει μια Chiron Sport, μοντέλο του 2019 με μόλις 2.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ, η αρχική τιμή αγοράς της οποίας με βάση την τρέχουσα ισοτιμία δολαρίου ευρώ ήταν 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Για την ελαφρώς μεταχειρισμένη Bugatti λοιπόν, που εξακολουθεί να έχει διετή εγγύηση, υπάρχουν διαθέσιμα δύο συμβόλαια leasing. Ένα με διετή και ένα με τριετή διάρκεια, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την πανάκριβη συντήρησή της και κατά πάσα πιθανότητα, ειδικά στο δεύτερο, και την αντικατάσταση ελαστικών, που είναι επίσης ένας σημαντικό κονδύλι.

Σημαντικό αλλά μικρότερο από το μηνιαίο μίσθωμα, που στην περίπτωση του διετούς leasing ανέρχεται στις 55.700 ευρώ και στο τριετές στις 44.080. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως αν επιλεγεί το πρώτο ο άνθρωπος που θα οδηγεί για δύο χρόνια τη Chiron Sport θα πληρώσει, μαζί με τους φόρους, το ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ (1,9 εκατομμύρια δολάρια). Και φυσικά αν θέλει στη συνέχεια να την κάνει δική του θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον την υπολειπόμενη αξία.

Όπως όμως συμβαίνει σε πολλά συμβόλαια και μάλιστα ανεξαρτήτως αντικειμένου υπάρχουν και τα ψιλά γράμματα. Τα οποία εδώ αναφέρουν πως ο ενοικιαστής της Chiron έχει την υποχρέωση να μην ξεπεράσει τα 4.020 χιλιόμετρα -αντιστοιχούν σε 2.500 μίλια- ετησίως οδηγώντας την. Αυτό σημαίνει πως το μήνα μπορεί να κάνει μόνο 335 χιλιόμετρα -αν πάει π.χ. Αθήνα Θεσσαλονίκη και επιστρέψει θα πρέπει στη συνέχει να την κλειδώσει για ένα τετράμηνο.

Καθένα από τα οποία θα του κοστίζει από 131 έως 166 ευρώ, στη διετή και στην τριετή μίσθωση αντίστοιχα.

Φανταζόμαστε πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να κλείσει ένα συμβόλαιο leasing για τη Bugatti Chiron. Αν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει από 44 έως 55 χιλιάδες ευρώ το μήνα για ενοίκιο κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να συγκεντρώσει τα 1,9 εκατομμύρια που θα ξόδευε σταδιακά στη διετία για να αποκτήσει μια από δεύτερο χέρι. Και ας μην είναι η Sport…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By