Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Το λιλιπούτειο Citroen Ami έγινε off-road

Η Citroen εμπλουτίζει την γκάμα του Ami με μια παραλλαγή με περιπετειώδη χαρακτήρα.

Την δική της πρόταση μικροκινητικότητας έχει εδώ και μερικούς μήνες η Citroen, μέσω του Ami, ενός λιλιπούτειου ηλεκτρικού μοντέλου με κύριο προσόν του την ευελιξία εντός του αστικού περιβάλλοντος.

Πιο εκδρομικό χαρακτήρα έχει το Citroen Ami Buggy, ένα πρωτότυπο της γαλλικής εταιρείας, χωρίς πόρτες, αλλά μια μεγάλη πανοραμική οροφή.

Σε συνθήκες βροχόπτωσης μπορεί να τοποθετηθούν αδιάβροχοι και διάφανοι μουσαμάδες που προσδένονται στο αμάξωμα με φερμουάρ, και όταν δεν χρησιμοποιούνται τυλίγονται σε ειδικές τσάντες πίσω από τα καθίσματα.

Το περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου ενισχύουν τα off-road ελαστικά, οι προστατευτικές μπάρες στο μπροστινό μέρος, αλλά και οι ειδικές ποδιές στο πάτωμα.

Στην οροφή υπάρχει σχάρα που συγκρατεί τον εφεδρικό τροχό, LED μπάρα για φωταγώγηση του περιβάλλοντος κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά και αλεξήλιο, ώστε να μην… τυφλώνονται οι επιβάτες. Ενδιαφέρον έχουν και τα χρώματα– χακί, κίτρινο, μαύρο – που ενισχύουν το εκδρομικό του λουκ του Citroen Ami Buggy.

O μικρός Γάλλος εκδρομέας ενσωματώνει τα γνωστά καθίσματα Advanced Comfort της Citroen με επιπλέον στρώση αφρώδους υλικού (από 35 mm στο Ami, σε 70mm) για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευεξία κατά την περιήγηση σε κακοτράχαλα εδάφη.

Ακόμα τα καθίσματα είναι αφαιρούμενα και μπορούν να πλυθούν, εφόσον διεισδύσει λάσπη στην καμπίνα, ελλείψει πλευρικών θυρών.

Αρκετοί είναι και οι χώροι για την αποθήκευση διάφορων μικροαντικειμένων, με ενδεικτικές κάποιες θήκες στο ταμπλό. Οι τελευταίες είναι ειδικά διαμορφωμένες για την καλύτερη συγκράτηση των αντικειμένων.

Το μοντέλο έχει μήκος 2,4 m, πλάτος 1,39 m και ύψος 1,59 m, ενώ κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος περιορίζει την τελική ταχύτητα στα 45 km/h, Το μοτέρ τροφοδοτείται από μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας μόλις 5,5 kWh, εξασφαλίζοντας 70 km αυτονομίας.

Χάρη στις τεχνικές προδιαγραφές του, το Citroen Ami Buggy (όπως και το απλό Ami) μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών και μόνο με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.

Προσώρας δεν έχει καταστεί γνωστό αν το Buggy προορίζεται για παραγωγή, με τη Citroen να διευκρινίζει πως αποτελεί μια σπουδή πάνω στις νέες… προσωπικότητες που θα μπορούσε να υιοθετήσει το υπάρχον Ami.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By