Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Το Μαξίμου περιμένει ουσιαστική δέσμευση για το χρέος

«Πιστεύουμε ότι θα επικυρωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ένας δεσμευτικός οδικός χάρτης σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους»

Megaro Maximou

Μια ουσιαστική δέσμευση ότι θα ληφθούν μέτρα για το ελληνικό χρέος αναμένει το Μαξίμου από την σημερινή συνεδρίαση του Εurogroup.

Επίσης, από το Μαξίμου περιμένουν την εκταμίευση δόσης περίπου 11 δισεκ. ευρώ, που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία, καθώς, μεταξύ άλλων, θα εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα.

Οι κυβερνητικές πηγές «προσπερνούν» έτσι τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενο μπλόκο από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρινίζοντας ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέδειξε στην Κωνσταντινούπολη τη βούλησή της να κλείσει το θέμα.

Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη διάφορα αντίληψης μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους πετώντας το «μπαλάκι» στους θεσμούς.

«Από τους δικούς τους συμβιβασμούς θα βρεθεί λύση, εμείς κάναμε ό,τι απαιτείται» ανέφεραν χαρακτηριστικά αναφερόμενοι στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα την περασμένη Κυριακή.

Αναφερόμενος στο Eurogroup το πρωί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τόνισε ότι με τις αποφάσεις που θα ληφθούν «πιστεύουμε ότι θα επικυρωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ένας δεσμευτικός οδικός χάρτης σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By