Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Το μέλλον του ντελίβερι είναι αυτό το ρομπότ

Με αυτό τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα του πώς θα φτάνουν τα δέματα από το αυτοκίνητο που κινούνται χωρίς οδηγό μέχρι την πόρτα του παραλήπτη!

Το μέλλον το ντελίβερι φαίνεται να είναι το δίποδο ρομπότ της Agility Robotics, αφού σύντομα μπορεί να αναλάβει να παραδώσει στην πόρτα σου τα δέματα ή την πίτσα που παρήγγειλες.

Μπορεί να μην είναι γρήγορο και μπορεί να πάρει χρόνια μέχρι να αναλάβει το ντελίβερι στη γειτονιά σου, όμως αυτό το ρομπότ, μπορεί να περπατάει!

Και σε συνδυασμό με τα αυτοκίνητα που μετακινούνται χωρίς οδηγό, ανήκει στα σχέδια της εταιρείας Ford για το ντελίβερι του μέλλοντος…

Το ρομπότ λέγεται Digit και είναι σχεδιασμένο από την Agility Robotics. Σύμφωνα με το CNBC, περπατά σε δύο πόδια και μπορεί να ανέβει και να κατέβει σκάλες, όπως και να κουβαλήσει πακέτα που ζυγίζουν μέχρι και 18 κιλά.

Ford Agility Robotics

Τα ρομπότ που περπατάνε είναι το μέλλον σύμφωνα με τη Ford.

Τα συγκεκριμένα ρομπότ (που περπατάνε) αποτελούν τη λύση της Ford σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, που κατασκευάζονται για εταιρείες όπως η Domino’s και η Postmates. Το πώς θα φτάνουν τα δέματα από το αυτοκίνητο μέχρι την πόρτα του παραλήπτη.

«Αν μπορέσουμε να απαλλάξουμε τον κόσμο και τις επιχειρήσεις από τη διαδικασία της αποστολής δεμάτων και φαγητού, μπορούν να επενδύσουν το χρόνο τους σε κάτι πιο ουσιαστικό που απαιτεί την προσοχή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ. Κεν Ουάσινγκτον, ο διευθυντής του τμήματος τεχνολογίας της Ford.

Πηγή φωτογραφιών: Agility Robotics

(Visited 1 times, 1 visits today)
By