Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Το μήνυμα Παπούλια για την Ημέρα της Γυναίκας

«Στη διάρκεια της κρίσης οι γυναίκες βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από τους άντρες»

papoulias

Στο μήνυμα του για την ημέρα της γυναίκας που θα εορταστεί αύριο, 8 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλά για την ισότητα των φύλων ως δείκτη δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού.

«Στη διάρκεια της κρίσης οι γυναίκες βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από τους άντρες» υπογραμμίζει ο κ. Παπούλιας και προσθέτει «στη διάρκεια της κρίσης, επίσης, αυξήθηκαν τα κρούσματα κακοποίησης και η ενδοοικογενειακή βία, που πολλές φορές εξελίσσεται μέσα στον κύκλο της σιωπής».

Αναλυτικά το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια έχει ως εξής:

«Μιλάμε πολλές φορές για την ισότητα των φύλων θεωρώντας ως δεδομένο ότι υπάρχει γραμμική πρόοδος στη Δύση ως προς τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

Στη διάρκεια της κρίσης, ωστόσο, οι γυναίκες βρέθηκαν σε δυσκολότερη θέση από τους άντρες. Η στατιστική δείχνει ότι πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, έχουν χαμηλότερες αποδοχές, ενώ η πρόσβασή τους στις επιτελικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα παραμένει εξαιρετικά περιορισμένη.

Το ίδιο ισχύει και για τη συμμετοχή τους στην πολιτική, ειδικά σε θέσεις ευθύνης, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε μέσα από τη στατιστική που περιγράφει την κατάσταση στη χώρα μας. Στη διάρκεια της κρίσης, επίσης, αυξήθηκαν τα κρούσματα κακοποίησης και η ενδοοικογενειακή βία, που πολλές φορές εξελίσσεται μέσα στον κύκλο της σιωπής.

Η ισότητα των φύλων είναι δείκτης δημοκρατίας και κοινωνικού πολιτισμού. Η αλλαγή που συντελείται μέσα μας είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσόστωση για την αναγνώριση στις γυναίκες ίδιων δικαιωμάτων με αυτά που έχουν οι πατεράδες, οι σύντροφοι και οι γιοι τους.

Βρισκόμαστε ακόμη μακριά από το στόχο, όμως η προσπάθεια αξίζει τον κόπο».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By