Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Το μήνυμα στήριξης Γιούνκερ στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε τη στήριξή του στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη

giounker1

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε τη στήριξή του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα ανανεωμένο, δυναμικό και ευρωπαϊκό κόμμα.

«Περιμένουμε πολλά από τον Κυριάκο» σημείωσε ο κ. Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να παρακολουθώ στενά την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ενέταξε την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική και προοπτική και μοιραζόμαστε κοινές φιλοδοξίες για το μέλλον της Ευρώπης. Δεν ξεχνώ ότι το κόμμα σας και ο φίλος μου, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο ένας από τους δύο ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που με πρότειναν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχω πολλά ελαττώματα, αλλά το να ξεχνώ τους φίλους μου δεν είναι ένα από αυτά. Γνωρίζω καλά, εκτιμώ ιδιαίτερα και στηρίζω ολόθερμα τον νέο σας Πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να οικοδομήσει ένα ανανεωμένο, δυναμικό και ευρωπαϊκό κόμμα. Περιμένουμε πολλά από τον Κυριάκο και είμαι βέβαιος ότι δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες σας και τις προσδοκίες μας. Η Ελλάδα χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα, τώρα περισσότερο από ποτέ. Γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη είναι Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Διαβάστε ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι,

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβομαι και εκτιμώ όχι μόνο για την ιστορία της, αλλά και για την αταλάντευτη θέληση των Ελλήνων να κατοχυρώσουν τη θέση της χώρας σας στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Έλληνες έχουν αποδείξει –ιδιαίτερα αυτά τα τελευταία χρόνια- το θάρρος, τη δύναμη και την υπομονή τους.

Αγωνίζονται για να οικοδομήσουν ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο, πιο οργανωμένο. Σε έναν ιστορικό λαό, σε ένα μεγάλο Έθνος δεν αξίζει να υποφέρει από ένα δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό κράτος.

Θα ήθελα επίσης, να χαιρετίσω τη μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων στη διαχείριση του προσφυγικού με πρωτοφανή αλληλεγγύη, ανθρωπιά και φιλοξενία. Ξέρω ότι έχετε αναλάβει δυσανάλογο μέρος της ευθύνης που αντιστοιχεί συνολικά στην Ευρώπη.

Θέλω, όμως, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι σε αυτήν την προσπάθεια. Η Επιτροπή και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας. Με πόρους, με ειδικούς, με μέσα. Δεν ταχθήκατε απλά φρουροί των συνόρων σας. Η Ιστορία σας ανέθεσε τον δύσκολο ρόλο του Ακρίτα της Ευρώπης. Στα σύνορά σας αρχίζει και τελειώνει η Ευρώπη, και η Ευρώπη θα αρθεί στο ύψος της κοινής αυτής ευθύνης.

Είναι μεγάλη μου χαρά να παρακολουθώ στενά την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ενέταξε την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική και προοπτική και μοιραζόμαστε κοινές φιλοδοξίες για το μέλλον της Ευρώπης. Δεν ξεχνώ ότι το κόμμα σας και ο φίλος μου, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο ένας από τους δύο ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που με πρότειναν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχω πολλά ελαττώματα, αλλά το να ξεχνώ τους φίλους μου δεν είναι ένα από αυτά.

Γνωρίζω καλά, εκτιμώ ιδιαίτερα και στηρίζω ολόθερμα τον νέο σας Πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προσπάθειά του να οικοδομήσει ένα ανανεωμένο, δυναμικό και ευρωπαϊκό κόμμα.

Περιμένουμε πολλά από τον Κυριάκο και είμαι βέβαιος ότι δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες σας και τις προσδοκίες μας.

Η Ελλάδα χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα, τώρα περισσότερο από ποτέ. Γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη και η Ευρώπη είναι Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλή δουλειά!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By