Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

To «Μουσείο του αύριο» στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Πρώτη είδηση έχει γίνει το νέο έργο του Σαντιάγκο Καλατράβα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρόκειται για το “Μουσείο του αύριο” που καταλαμβάνει 5.000 τ.μ και περιβάλλεται από μια δημόσια πλατεία 7.600 τ.μ. στο Guanabara Bay. Το έργο αποτελεί μέρος ενός μεγάλου σχεδίου αναβάθμισης της περιοχής Maravilha κοντά στην θάλασσα.

Η προσθήκη της μεγάλης πλατείας έξω από το μουσείο έγινε για να υπάρχει συνοχή του μουσείου με τον αστικό χώρο πράγμα που θα αντανακλά θετικά στην γειτονιά. Το κτίριο είναι προσανατολισμένο κάθετα προς τον κόλπο ενώ η στέγη είναι καλυμμένη με ηλιακούς συλλέκτες που κινούνται με τη θέση του ήλιου.

Στο εσωτερικό, το μουσείο περιλαμβάνει προσωρινούς και μόνιμους εκθεσιακούς χώρους, ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, καφετέρια και κατάστημα με είδη δώρων.

Το επιστημονικό αυτό μουσείο θα διερευνά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού, οι αλλαγές στη βιοποικιλότητα, η γενετική μηχανική και η βιοηθική, οι νέες εξελίξεις στην τεχνολογία.

Mouseio_Calatrava2 Mouseio_Calatrava3 Mouseio_Calatrava4 Mouseio_Calatrava5 Mouseio_Calatrava6 Mouseio_Calatrava7 Mouseio_Calatrava8 Mouseio_Calatrava9 Mouseio_Calatrava

(Visited 1 times, 1 visits today)
By