Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Το νέο αυτοκίνητο της Tesla που δεν γνώριζαν ούτε οι εργαζόμενοί της ότι θα παρουσιαστεί

Σχεδόν κανένας δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη.  

Ο Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός νέου ηλεκτρικού Roadster στο τέλος ενός event που αφορούσε το νέο ημιφορτηγό Tesla Semi.

Η αποκάλυψη του νέου Roadster την περασμένη εβδομάδα ήταν μια μεγάλη έκπληξη – ελάχιστοι από τους 30.000 εργαζομένους της Tesla γνώριζαν ότι η εταιρεία ανέπτυσσε ένα τέτοιο όχημα.

Στο πρότζεκτ εργάστηκε μια μικρή ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών της Tesla, με επικεφαλής τον αρχι-σχεδιαστή Franz von Holzhausen.

Ο Von Holzhausen έβγαλε το Roadster από την καρότσα του Tesla Semi, στο τέλος της παρουσίασης του Musk. Αρχικά ο von Holzhausen σταμάτησε, μετά πάτησε το γκάζι και απομακρύνθηκε αλλά τελικά επέστρεψε στον χώρο της παρουσίασης με μεγάλη ταχύτητα.

Το νέο μοντέλο δεν πρόκειται απλώς για ένα φρεσκάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας, ενός πανάκριβου σπορ αυτοκινήτου που έβγαλε η Tesla από το 2008 μέχρι το 2010. Η Tesla κατασκεύασε περίπου 2.500 Roadster προτού επικεντρωθεί στη ναυαρχίδα της εταιρείας, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Model S.

Το νέο Roadster έχει περισσότερους χώρους και αφαιρούμενη οροφή, και είναι πιο γρήγορο – πολύ πιο γρήγορο, τόσο ως προς την επιτάχυνση όσο και ως προς την τελική ταχύτητα.

Το Roadster δεν θα είναι διαθέσιμο πριν το 2020. Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα περίπου, με μία μόνο φόρτιση. Μιλάμε δηλαδή για αυτονομία που είναι διπλάσια εκείνης των Model S, Model X, και Model 3.

Η τιμή του βασικού μοντέλου είναι 200.000 δολάρια και, μάλιστα, υπάρχει ήδη μια σελίδα για παραγγελίες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καταθέσετε 50.000 δολάρια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By