Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Το νέο εκλεκτικό «υπερόπλο» της Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz βάζει τα δυνατά της για να προσελκύσει τους δισεκατομμυριούχους δυνητικούς πελάτες της με το νέο crossover μοντέλο Maybach.  

Η Mercedes-Benz εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης της υπερπολυτελούς σειράς Maybach με ένα crossover που θα περιλαμβάνει τα πάντα: έως και σερβίτσιο τσαγιού από πορσελάνη, ενσωματωμένο σε θερμαινόμενο δίσκο από έβενο!

Ο στόχος; Να κοντράρει στα ίσα τους ανταγωνιστές της, όπως το μοντέλο SUV Bentayga της Bentley.

Απευθυνόμενο αποκλειστικά στους δισεκατομμυριούχους που παρακολούθησαν την Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, το μοντέλο concept που εμφανίστηκε εκεί περιελάμβανε προαιρετικά λευκά δερμάτινα καθίσματα με λειτουργίες μασάζ και αρωματοθεραπείας.

inside-the-beijing-motor-show-mercedes-maybach-crossover-concept-684

Η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει πότε πρόκειται να αρχίσει να προσφέρει το όχημα.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα βοηθήσει τη Mercedes να φτάσει τη Bentley (που ανήκει στη Volkswagen AG). Η αξίας 229.000 δολαρίων Bentayga της Bentley είναι μέρος μιας τάσης για SUV που οδήγησε ακόμη και τις Ferrari και Rolls-Royce να προσθέσουν τέτοια οχήματα στη γκάμα των μοντέλων τους.

Πρόκειται για ένα «εντελώς νέο αρχέτυπο, που όμοιό του δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν», ανέφερε ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιαστής της Daimler AG, μητρικής της Mercedes, σε δήλωσή του.

Το crossover θα προστεθεί στη σειρά των πανάκριβων οχημάτων πολυτελείας της Mercedes, όπως το φετινό τετράθυρο κουπέ AMG GT, καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως αναζητά περισσότερα έσοδα για να χρηματοδοτήσει τη δαπανηρή μετάβασή του στην τεχνολογία μπαταριών.

Mercedes - Maybach

Το concept όχημα που παρουσιάστηκε στο Πεκίνο διαθέτει δυνατότητα ηλεκτροκίνησης 320 χιλιομέτρων. Η Mercedes αρνήθηκε να πει εάν υπάρχουν σχέδια για το λανσάρισμα ενός Maybach με μπαταρίες.

Το κινεζικό καταναλωτικό κοινό είναι πάντως έτοιμο να υποδεχθεί ένα Maybach crossover. Οι αγοραστές στην Κίνα έχουν απορροφήσει πάνω από το 60% των 25.000 Maybach σεντάν που έχει πουλήσει η Mercedes από τότε που κυκλοφόρησε το μοντέλο το 2015. Αυτή η έκδοση, η οποία σήμερα κοστίζει 168.600 δολάρια, είναι η δεύτερη προσπάθεια της εταιρείας να αναβιώσει το όνομα του μοντέλου της δεκαετίας του ’30. Μια προηγούμενη απόπειρα το 2001 κατέρρευσε μετά από σχεδόν μια δεκαετία ζημιών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By