Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Το νέο κρυφό πληκτρολόγιο του ενός χεριού των iPhone

Εάν είστε από εκείνους που αγαπάτε τα phablet (το ενδιάμεσο μέγεθος μεταξύ smartphones και tablets) και είστε χρήστης ενός iPhone με οθόνη τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορείτε να την χειριστείτε με ένα χέρι, η Apple δημιούργησε πρόσφατα ένα δώρο για εσάς.

Ο λόγος για το πληκτρολόγιο του ενός χεριού, το οποίο εμφανίζεται με την τελευταία ενημέρωση λειτουργικού και υπόσχεται να διευκολύνει τη ζωή σας ίσως και να αλλάξει τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου σας.

Το νέο αυτό πληκτρολόγιο που βρίσκει κανείς στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού iOS 11 των iPhone, επί της ουσίας φέρνει πιο κοντά το πληκτρολόγιο στην αριστερή ή την δεξιά πλευρά του τηλεφώνου – ανάλογα με το τι θα επιλέξετε – έτσι ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλα τα γράμματα χωρίς τη χρήση δεύτερου χεριού.

Πώς όμως θα το ενεργοποιήσετε;

Αρχικά πηγαίνετε σε μια εφαρμογή που να ενεργοποιεί το πληκτρολόγιο και στη συνέχεια ψάχνετε το εικονίδιο με τη υδρόγειο μέσω του οποίου αλλάζετε και την γλώσσα του πληκτρολογίου. Βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος του keyboard.

Στην συνέχεια πατήστε αυτό το εικονίδιο παρατεταμένα μέχρι να εμφανιστεί η πολλαπλή επιλογή που απεικονίζεται παρακάτω. Πέρα από τις επιλογές του πληκτρολογίου (ρυθμίσεις αγγλικά emoji κλπ) θα δείτε κάτω κάτω να υπάρχουν τρία εικονίδια, το πρώτο με το βελάκι στην αριστερή πλευρά απευθύνεται στους αριστερόχειρες το μεσαίο για δύο χέρια και το τρίτο εικονίδιο με το βελάκι στο δεξιό μέρος για τους δεξιόχειρες.

Αν επιλέξετε αυτό με το βελάκι δεξιά θα δείτε το πληκτρολόγιό σας να γίνεται όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Εάν προτιμήσετε την αριστερή μεριά τότε το πληκτρολόγιο θα γίνει κάπως έτσι.

Τέλος, εάν μείνετε ικανοποιημένοι και θέλετε να έχετε το πληκτρολόγιο του ενός χεριού τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις- γενικά –πληκτρολόγιο

(Visited 1 times, 1 visits today)
By