Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Που βρέθηκαν για τον εορτασμό του Πάσχα και τι ευχήθηκαν μετά την Ανάσταση

pavlopoulos

Ευχές για τη γιορτή του Πάσχα έστειλαν σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι και πραγματοποίησαν ολιγοήμερες αποδράσεις στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Στην Αίγινα βρίσκεται από χθες μαζί με την οικογένειά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα στην γενέτειρά του, την Καλαμάτα. Έκανε Ανάσταση στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου με την οικογένειά του και σε δήλωσή του αμέσως μετά την αναχώρησή του με το Άγιο Φως από το ναό σημείωσε:

«Χριστός Ανέστη. Το άφατο θαύμα της ανάστασης του Κυρίου σημαίνει διαχρονικά το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Εύχομαι το φετινό Πάσχα να σημάνει για όλους τους λαούς του κόσμου, για όλους τους λαούς της Ευρώπης και κυρίως για το λαό μας, το οριστικό πέρασμα των καταξιώσεων του ανθρώπου μέσα από τη θωράκιση των απαράγραπτων θεμελιωδών του δικαιωμάτων και μέσα από την εμπέδωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Χρόνια Πολλά».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι στην Αίγινα όπου την επισκέφτηκε το Μεγάλο Σάββατο και έκανε Ανάσταση μαζί με τη σύντροφό του και τα παιδιά τους.

«Η φετινή Ανάσταση είναι ξεχωριστή. Φέρνει μαζί της την αναγέννηση της ελπίδας του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα», αναφέρει ο πρωθυπουργός στο εορταστικό του μήνυμα.

«Αυτή είναι η δική μας Ανάσταση. Είναι η Ανάσταση όλων μας, που έχουμε πάρει την απόφαση να σταθούμε όρθιοι, να κοιτάξουμε ψηλά και, ενωμένοι, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της συγκυρίας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει πως το μήνυμα της σημερινής γιορτής είναι «μήνυμα ζωής και δικαιοσύνης που ακούγεται από την Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο».

pavlopoulos1

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην Πύλο και το Μεγάλο Σάββατο έκανε Ανάσταση στο Ναύπλιο. Σε ευχές του μετά την Ανάσταση ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Χριστός Ανέστη. Αγάπη σε κάθε οικογένεια» και ευχήθηκε σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα προκοπή και υγεία. «Και στην Πατρίδα μας να βγει γρήγορα από τα δύσκολα και να δικαιωθούν, να πιάσουν τόπο, επιτέλους, οι θυσίες του ελληνικού λαού. Χριστός Ανέστη», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται από τη Μεγάλη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Το Πάσχα ενώνει τους Έλληνες γύρω από το μήνυμα της Ανάστασης. Αυτή η λαμπρή και αισιόδοξη ημέρα είναι ίσως μια ευκαιρία να σκεφτούμε πού βρισκόμαστε και πού πηγαίνουμε ως Έθνος και ως κοινωνία. Μακάρι να το κάνουμε αυτό με ένα τρόπο που πηγαίνει πέρα από τις σκοπιμότητες της συγκυρίας, πιο γενναιόδωρο και πιο διορατικό. Χρόνια πολλά».

Με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ανάσταση για το λαό μας δε μπορεί να έρθει με τροϊκανές διαπραγματεύσεις, με τα επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια των ανταγωνισμών, σε όφελος των συμφερόντων που μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε Γολγοθά το λαό μας.

Ανάσταση λαών μπορεί να έρθει μόνο σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, με ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα που θα βγει στο προσκήνιο, με λαϊκή συμμαχία.
Χρόνια πολλά και καλά!».

pavlopoulos2

pavlopoulos3

pavlopoulos4

By