Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ δημοσίευσε την επιστολή του ΠτΔ

Δοκιμασία στις σχέσεις Ευάγγελου Βενιζέλου – Προκόπη Παυλόπουλου

pavlopoulos

Δοκιμασία περνούν οι σχέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε επιστολή με αφορμή την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην συνεδρίαση για τη συγκρότηση της επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Στην επιστολή ο κ. Βενιζέλος χαρακτήριζε «θεσμικά οδυνηρό» για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα τη συμμετοχή στην εναρκτήρια συνεδρίαση της «πρωτοφανούς» διαδικασίας «συγκρότησης επιτροπής» υπό τον τίτλο «Επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σχεδόν άμεσα, για την ακρίβεια το απόγευμα της ίδιας μέρας απέστειλε απαντητική επιστολή. Και ενώ από την Προεδρία έγινε γνωστή η αποστολή της επιστολής το περιεχόμενο της παρέμεινε άγνωστο καθώς όπως έλεγαν ήταν στη διακριτική ευχέρεια του κ. Βενιζέλου η κοινοποίηση της.

Μάλιστα οι δύο άνδρες δεν έμειναν μόνο στην ανταλλαγή επιστολών αλλά υπήρξε και τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μόλις έλαβε την επιστολή επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βενιζέλο. Η συνομιλία διεξήχθη – όπως πάντα – σε  φιλικό κλίμα. Το απόγευμα ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε απαντητική επιστολή.

Οι επιστολές δίδονται στην δημοσιότητα  καταρχάς από τον αποστολέα τους.

Επειδή όμως στο μεταξύ διατυπώθηκαν διάφορες  δημοσιογραφικές υποθέσεις για το περιεχόμενο της απαντητικής  επιστολής, υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, δίδεται η απαντητική επιστολή στη δημοσιότητα από τον παραλήπτη της λόγω του θεσμικού και δημόσιου χαρακτήρα της αλληλογραφίας αυτής, αλλά και προκειμένου να αποφεύγονται περιττές και εσφαλμένες υποθέσεις περί του περιεχομένου της».

Η επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας:

pavlopoulos - venizelos

By