Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Το PayPal απείλησε να κινηθεί νομικά εναντίον μιας πελάτισσάς του επειδή αυτή πέθανε

Ο θάνατός της συνιστούσε, λέει, «παραβίαση» των κανόνων της εταιρείας…

Η Lindsay Durdle πέθανε στις 31 Μαΐου από καρκίνο. Όμως, στις αρχές Ιουλίου έφτασε για αυτήν μια επιστολή από το PayPal που έλεγε ότι ο θάνατός της συνιστούσε παραβίαση των κανόνων της εταιρείας – κι ότι η υπηρεσία σκεφτόταν να κινηθεί νομικά εναντίον της.

Η Durdle, σύμφωνα με το PayPal, όφειλε στην εταιρεία 3.240 λίρες Αγγλίας όταν πέθανε. Τρεις εβδομάδες μετά το θάνατό της, ο σύζυγός της Howard ενημέρωσε την εταιρεία, διαβιβάζοντας αντίγραφο του πιστοποιητικού θανάτου και άλλα έγγραφα που ζητήθηκαν, σύμφωνα με το BBC. Λίγο αργότερα, μια επιστολή που απευθυνόταν στη Lindsay κατέφτασε στο σπίτι, με την κεφαλίδα «Σημαντικό: Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά αυτή την ειδοποίηση».

«Παραβιάζετε τον όρο 15.4 (γ) της συμφωνίας σας με το PayPal Credit καθώς έχουμε λάβει ειδοποίηση ότι είστε νεκρή … αυτή η παραβίαση δεν μπορεί να αποκατασταθεί», σημειωνόταν στην επιστολή.

Lindsay Durdle letter
Ο Howard Durdle, προφανώς, δεν αντέδρασε και πολύ ψύχραιμα, και «έκραξε» την εταιρεία στα κοινωνικά μέσα. Η επιστολή σύντομα έγινε viral.

Τουλάχιστον ένα άτομο απάντησε στην ανάρτησή του λέγοντας ότι κι αυτός είχε λάβει παρόμοια επιστολή όταν πέθανε ένα αγαπημένο του πρόσωπο.

Το PayPal, σε γραπτή δήλωσή του προς το Fortune, ανέφερε: «Ζητούμε πραγματικά συγνώμη για την κατανοητή δυσφορία που προκάλεσε αυτή η επιστολή. Μόλις συνειδητοποιήσαμε αυτό το λάθος, επικοινωνήσαμε απευθείας με τον κ. Durdle για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας, εκκαθαρίσαμε το οφειλόμενο χρέος, και κλείσαμε το λογαριασμό της συζύγου του όπως ζήτησε ο ίδιος. Επίσης, επανεξετάσαμε ταχύτατα τις εσωτερικές διαδικασίες της εταιρείας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».

Το συμβάν αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τεράστιο φιάσκο από πλευράς δημοσίων σχέσεων για την εταιρεία, που έρχεται σε μια στιγμή που το PayPal φαίνεται να προσθέτει παραδοσιακά χαρακτηριστικά τραπεζών στο σύνολο των λειτουργιών του.

Το PayPal καλείται να αντιμετωπίσει τον ισχυρό ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Square και η Amazon, οι οποίες έχουν επίσης διερευνήσει το ενδεχόμενο να προσφέρουν υπηρεσίες που παραπέμπουν σε τράπεζα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By