Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Το ποδήλατο που τρέχει με 50 χλμ/ώρα και κοστίζει μόλις… $10.000!

Είναι το πιο ακριβό ηλεκτρικό ποδήλατο που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά και ανεβαίνει τις ανηφόρες με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, όσο δηλαδή είναι η μέση ταχύτητα των ποδηλατών στο Tour de France στην κατηφόρα.

Και δεν είναι κατασκεύασμα της φαντασίας μας, αλλά πραγματικότητα.

Πρόκειται για το ηλεκτρικό Stromer ST2 S που αντλεί την έμπνευσή του από την Tesla, την κορυφαία εταιρεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ο Ελβετός επιχειρηματίας ηλεκτρικών ποδηλάτων Τόμας Μπινγκέλι ίδρυσε τη Stromer το 2008 με σκοπό να δώσει μια λύση στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων των μεγαλουπόλεων, δηλαδή την κίνηση, την καθιστική ζωή και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν εκτιναχθεί την τελευταία δεκαετία, σημειώνοντας διψήφια ποσοστά αύξησης το 2015. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε πρόσφατη έκθεση της Navigant Research, έως το 2025 ο κλάδος θα καταγράφει έσοδα 24,3 δισ. δολαρίων, από 15,7 δισ. δολάρια που ήταν ο τζίρος το 2016.

Η εκτίναξη της ζήτησης για ηλεκτρικά ποδήλατα οφείλεται εν μέρει στη μείωση του κόστους της σχετικής τεχνολογίας. Σε αντίθεση με τα σκούτερ ή τις μοτοσικλέτες, στο ηλεκτρονικό ποδήλατο ο αναβάτης πρέπει να κάνει πετάλι, συνεπώς περιλαμβάνει μια ελαφρά φυσική άσκηση. Άσε που δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης. Οι τιμές ξεκινούν από τα 500 δολάρια και φτάνουν τα 9.999 δολάρια, όσο κοστίζει δηλαδή το ST2 S.

Η Stromer, όπως και η Tesla, χρησιμοποιεί μπαταρία λιθίου μεγάλης δυναμικότητας. Το ποδήλατο της Stromer διαθέτει μια μικρή ψηφιακή οθόνη που ενημερώνει τον αναβάτη για την ισχύ που λαμβάνει από την μπαταρία και λειτουργεί ως ταχύμετρο.

Το πολυτελές ST2 S της Stromer παράγει ισχύ 500 watt και ροπή 40 Νewton, παρέχοντας επιτάχυνση 0-30 σε 5 δευτερόλεπτα –αποδίδοντας καλύτερα από πολλά αυτοκίνητα!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By