Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Το πόρισμα για το εξαφανισμένο Boeing MH370 της Malaysia Airlines

Οι πιλότοι δεν έφεραν ευθύνη για την κατάληξη της πτήσης και δεν εντοπίστηκε τεχνικό πρόβλημα

malaysia_airlines_1

Ένας χρόνος πέρασε από την εξαφάνιση του Boeing MH370 της Malaysia Airlines και οι συγγενείς των θυμάτων ακόμη δεν έχουν μάθει την τύχη των αγαπημένων τους.

Οι εμπειρογνώμονες έδωσαν στη δημοσιότητα την προκαταρκτική τους έκθεση, ωστόσο τα πορίσματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στο πλήρωμα του αεροπλάνου για το συμβάν, ενώ δεν εμφανίστηκε κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Boeing 777.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κοινωνική απομόνωση, αλλαγή στις συνήθεις ή τα ενδιαφέροντα, αμέλειας του εαυτού τους, κατανάλωσης αλκοόλ ή ναρκωτικών τόσο στον πιλότο όσο και στον πρώτο αξιωματικό (συγκυβερνήτη) και το πλήρωμα. Επίσης από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν στοιχεία κάποιου μηχανικού προβλήματος στο Μπόινγκ 777», αναφέρεται στην έκθεση.

Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370 το μυστήριο παραμένει άλυτο, όμως η Μαλαισία και η Αυστραλία διαβεβαίωσαν σήμερα ότι διατηρούν ελπίδες ότι θα βρεθούν τα συντρίμμια του.

Η πτήση MH370 που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014 με 12 μέλη πληρώματος και 227 επιβάτες, τα 2/3 εκ των οποίων ήταν Κινέζοι πολίτες.

Στις 29 Ιανουαρίου η Μαλαισία χαρακτήρισε επισήμως την εξαφάνιση αυτή ατύχημα, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων από την Malaysia Airlines, όμως, παρά τις πολύ ευρείες διεθνείς έρευνες το αεροπλάνο παραμένει άφαντο.

Πλοία ερευνούν εδώ και μήνες τον βυθό στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, όπου πιστεύεται ότι κατέπεσε το αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα σόναρ και έχουν ήδη ελέγξει περίπου το 40% της περιοχής που θεωρείται πιο πιθανό να βρίσκεται το Μπόινγκ. Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί τίποτα και αυτή η επιχείρηση, την οποία διευθύνει η Αυστραλία, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Η πιο αξιόπιστη εξήγηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής από τους υπεύθυνους της έρευνας είναι ότι εξαιτίας μιας απότομης πτώσης στο επίπεδο οξυγόνου στο εσωτερικό του αεροπλάνου έχασαν τις αισθήσεις τους τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα. Το αεροπλάνο συνέχισε να πετά με τον αυτόματο πιλότο μέχρι που έπεσε στη θάλασσα όταν τελείωσαν τα καύσιμα.

Ο Ρατζάμπ παραδέχθηκε σήμερα ότι «η απουσία απαντήσεων και υλικών αποδείξεων, όπως το κήτος του αεροσκάφους, είναι ένα επιπλέον βάρος» για τις οικογένειες των θυμάτων. Μάλιστα, πολλές από τις οικογένειες είναι πεπεισμένες ότι η Μαλαισία τους κρύβει την αλήθεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By