Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Το Ποτάμι κατηγορεί τον Τσίπρα για «εκδίωξη» του Παναγιώτη Νικολούδη

«Μήπως ο κ. Νικολούδης ενόχλησε κάποιους;» ρωτά το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του

to-potami-

Πολλά ερωτήματα προκαλεί, σύμφωνα με το Ποτάμι, η κατάργηση από τον Αλέξη Τσίπρα του υπουργείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς και η συγκεκριμένα η «εκδίωξη» του Παναγιώτη Νικολούδη, ο οποίος είχε παραμείνει υπουργός και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι τον Φεβρουάριο παρουσίαζε ως στρατηγική επιλογή τη συγκρότηση ειδικού χαρτοφυλακίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Όπως επισημαίνει το Ποτάμι, ο κ. Τσίπρας μιλούσε για ακήρυχτο πόλεμο (σ.σ: προφανώς των διεφθαρμένων) εξαίροντας το ρόλο του δικαστικού Παναγιώτη Νικολούδη. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Ποτάμι από τις προγραμματικές κιόλας δηλώσεις της κυβέρνησης είχε πει, και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει, να ενισχύσει τον κ. Νικολούδη στο δύσκολο έργο του».

«Επτά μήνες από τότε το υπουργείο παύει να υπάρχει, ο κ.Νικολούδης καρατομείται και ουδείς από την κυβέρνηση νιώθει την ανάγκη να εξηγήσει γιατί αυτή η στροφή των 180 μοιρών. Ο κ. Νικολούδης δεν έκανε τίποτα αυτούς τους επτά μήνες ή μήπως έκανε πάρα πολλά; Ενόχλησε αυτούς που έπρεπε ή δεν ενόχλησε κανένα;», διερωτάται το Ποτάμι και προσθέτει πως «ως πρόεδρος της Αρχής Μαύρου Χρήματος ο κ.Νικολούδης γνώριζε πολύ καλά τις διαδρομές του μαύρου χρήματος στη χώρα μας και φάνταζε ως καταλληλότερος μαχητής της μεγάλης φοροδιαφυγής».

«Τι έγινε λοιπόν; Δόθηκαν οι μάχες και χάθηκαν ή δεν δόθηκαν και δεν πρέπει να δοθούν; Ας απαντήσουν οι κυβερνητικοί», καταλήγει.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By